Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Fűtés CSAK klímával?

Fűtés CSAK klímával?

Figyelt kérdés

Egyre több helyen látom azt,hogy a központi (kazános,gázkazános)fűtést inkább klímával akarják kiváltani.

Pár év múlva én (mi) is építkezni fogunk,és a fűtés témánál arra gondoltam,hogy CSAK klímával fogunk fűteni

-Gazdaságosabb

-Környezetbarátabb

-Nem csak fűteni,hanem hűteni,párátlanítani,párásítani stb. lehet vele,tehát praktikusabb.

Szerintetek ez hülyeség lenne?

#Szerintem egyáltalán nem hülyeség,sőt még jobb is. #Szerintem ez hülyeség,ne klímával fűtsél.
2020. júl. 11. 13:51
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%

Gáznál azért környezet barátabb az áram, mert elő lehet állítani megújuló energiából is. Másrészt egy hőszivattyús rendszer (klíma is hőszivattyú) hatásfoka 300-400% !

Azzal hogy a gázt égeted, soha nem lehet több 100%-nál. Mert amit égetsz az elég és elfogy, ennyire egyszerű.

Magyarán ha neked kell 5kw hőenergia gázból, azzal ugyan annyi gázt el is égetsz, ami a légkörbe jut, tökéletes égés nincs. Nem mellesleg a kondenzációs kazán kondenzvíze erősen savas és lúgos. Öntözésre se lehet használni, ezért direktbe befolyatják a lefolyóba.

De az a napi 10 liter savas víz valahova kerül. Magyarán utánna is pusztítja a vizeket.

Környezeti károsító hatása valójában sokkal rosszabb, mint elsőre gondolja az ember.

Ha hőszivattyúval fűtesz, és mondjuk szénerőműből kapod az áramot, neked akkor is csak 1kw kell onnan, a maradék 3-4kw energiát a környezetből nyeri ki korlátlan mennyiségben.

Akkor most melyik a károsítóbb?

Egyértelmű.

2020. szept. 5. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!