Fűtés CSAK klímával?
Egyre több helyen látom azt,hogy a központi (kazános,gázkazános)fűtést inkább klímával akarják kiváltani.
Pár év múlva én (mi) is építkezni fogunk,és a fűtés témánál arra gondoltam,hogy CSAK klímával fogunk fűteni
-Gazdaságosabb
-Környezetbarátabb
-Nem csak fűteni,hanem hűteni,párátlanítani,párásítani stb. lehet vele,tehát praktikusabb.
Szerintetek ez hülyeség lenne?
#10 Akkor miért köbméterben számláznak? Jó szöveg a szolgáltató felől, hogy fűtőérték alapján számláz, amit fel is tüntet a számlán, de elhanyagolható a különbség, két számla közt, ilyen 0,1 Mj/m3, de a hőmennyiség már mindegyiknél 35 Megajoule. Én csak főzésre használom a vezetékes gázt, és ott érezhetően egyből kijön a különbség még most nyáron is, mikor az embernek időnként jóval lassabban forr fel a vize.
Mikor a 1996-ban bekötötték a gázt a városban, akkor még szuper volt minden, aztán az évek előrehaladtával egyre több gáz fogyott, miközben egyre gyengébb teleink vannak.
Városi legenada, hogy a gáz fűtőértékével manipulál a szolgáltató.
1. a földgáz sokkal olcsóbb mint a CO2 vagy a nitrogén, egyszerűen nem éri meg semmit "belekeverni".
2. a nagyfogyasztóknál azonnal lebuknának /ők rendszeresen elemzik az összetételt, mérik a fűtőértéket/.
"Annyit tennék hozzá, hogy nem környezetbarátabb, mert az áramot is elő kell állítani."
Meg a gázt is elő kell állítani valahogy.
A gázt hogy állítják elő?
Szerintem az természetes, nem kell előállítani, a föld mélyén van...
Nem, mert égéstermék keletkezik, amikor elégeted.
Klímánál meg az a környezetszennyező, amikor előállítják hozzá az áramot.
Kérdező, megéri.
Ha nincs gáz bevezetve, akkor olcsóbban ki lehet építeni.
Gázhoz kell új kémény, radiátor, kazán, ott a sok munkadíj is.
Klímát felszerelik neked 1 nap alatt és fel is takarítanak neked. Sokkal olcsóbb vele fűteni, csak mondom, a hőszivattyús fűtésnél is hatékonyabb a SCOP értéke.
1kw energiából -7 fokon olyan 4kw hőenergiát állít elő, ez +2 fokon 5kw!
Magyarán nagyon kevés energiából befűthetsz vele.
H tarifa viszont csak 3 klímánál éri meg, vagy egy bizonyos nm2 felett, ez alatt nem térül meg soha, olyan kevés a fogyasztás.
Mindenképp téli fűtésre optimalizált legyen!
Ár érték arányban a Gree Compfort X illetve a Midea Mission II ami a befutó. A gree olcsóbb de rosszabb a hatásfoka! A beltérije is elvileg hangos.
Viszont mind a kettőre 5 év garanciát adnak! Van bennük karterfűtés ami a legfontosabb, előnelegíti a kompresszorban az olajat és a dugattyút, így üzem melegen indul el és dolgozik, ez miatt nagyon sokáig bírja.
Másik ami jó ha van, a csepptálca fűtés, akkor nem fagy bele a kondenzvíz és nem éri el a ventillátor lapátot a jég.
Gázba én annyira nem bízok, egyrészt nagyrészt az Oroszoktól jön, ott mindig megy a politikai s@r keverés.
Másrészt gázt nem kifejezetten termelik ki, az az olajkitermelés mellékterméke!
Na már most azért ha csökken az olaj iránti kereslet, azzal drágul a gáz is!
De a legjobb amúgy nyílván egy jó hőszigetelés, padlófűtés mindenhova, és hőszivattyúval alacsony előremenő vízzel fűteni. De jelenleg a klímás fűtés olcsóbb, nem jár akkora pusztítással és maga a rendszer is egyszerűbb. Illetve irreálisan drága a hőszivattyú. Maga a hőszivattyú többe kerül, mint 4db klímát megvenni és beszereltetni!
Hőszivattyúban kell gondolkodnod majd olyan 10 év múlva, addig talán olcsóbb lesz, addig pedig a klíma a legjobb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!