Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Akik szobatárssal laknak...

Akik szobatárssal laknak öszeségében jó vagy rosszként élik meg? Tényleg olyasmi mint a jóbarátok című műsorban? Mik a legjobb dolgok benne és a legrosszabb?

Figyelt kérdés

2020. júl. 4. 22:28
 1/4 anonim ***** válasza:
73%

Nem olyasmi mint a Jóbarátokban, ezt egy életre felejtsd el!

Jó dolog mi a fene lenne benne, hiszen ez csak egy kényszerű szükségmegoldás, amit lehet kulturáltan és alkalmazkodva csinálni, vagy az ellenkezője.

A legrosszabb, ha egy teljesen más életvitelű és természetű emberrel kerülsz össze, aki más ritmusban él, tehát zavar, másképp értelmezi a rendet és tisztaságot mint te. Lehet az egy rend és tisztaságmániás is, vagy egy alapban szutykos, mindkettőt nehéz elviselni és ezek csak a legkisebb gondok.

Ha nem feltétlenül szükséges munka vagy iskola miatt, akkor szobát bérelni a legrosszabb, mert ha már alkalmazkodni kell valaki(k)hez, akkor a saját családhoz, saját otthonban alkalmazkodom, 50-70ezer Ft. kifizetése nélkül.

2020. júl. 5. 08:53
 2/4 anonim ***** válasza:
74%

1-es vagyok

És akkor még nem beszéltünk arról, hogyha a szobát kell megosztani egy idegennel... nekem az felnőtt emberként a földi pokol lenne, a kollégiumot leszámítva, ahol ez a természetes.

2020. júl. 5. 08:56
 3/4 anonim ***** válasza:
85%

Ne legyenek illúzióid!

Az élet más, mint egy amerikai vígjátéksorozat!

2020. júl. 5. 08:58
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Nos, 2 alap probléma van ezzel kapcsolatban, ami miatt a fenti 3-hoz hasonló választ kaphatsz:

1. Az emberek 60-70%-ának nem sikerül ilyen lakóközösséget találnia (ami a 2. pont miatt van).

2. Véges a lakások száma és a financiális keret, ami erősen behatárolja, hogy milyen környéken és milyen stílusú emberekkel tudsz összebútorozni. Valamint rengetegen nem tudják, hogy nem csak a magad mellé költöző embereket lehet megválogatni. Te is eldöntheted, hogy a lehetőségeid közül kihez költözöl be. Nagyon sokan csak a lakást, elhelyezkedést, környéket, árat veszik figyelembe, és úgy vannak vele, 1-2 hónapon belül kiderül tudunk-e alkalmazkodni a már ott lakó(k)hoz.

Ha a 2. pont első mondatát nézve valaki szerencsés, tehát megengedheti magának, hogy az adott időszakban szabad helyekből a legjobbak között válogathasson, akkor csak a már ott lakó(k), vagy az előre felkutatott közös lakásbérlésre hajlandó emberek között kell válogatni.

Hogy milyen lesz a lakótársi viszony, az az emberektől fog függeni.

Én szerencsés vagyok, nekem mindig olyan lakótársaim voltak, jelenleg is vannak, akivel tökéletesen megvan a Jóbarátokban érezhető közösség. Tény, ott csak Joey és Phoebe akik külsősként csatlakoztak, a többiek között testvéri, iskolatársi viszony volt már előtte is. Viszont egyáltalán nem az volt az oka a jó viszonyuknak. Hiszen iskolatársak/testvérek is lehetnek képtelenek arra, hogy egy lakásban éljenek.

A legfontosabb, ha olyan jó lakóközösséget akarsz, mint a Jóbarátokban, hogy elfelejtsd azt, hogy "lakótársak" vagytok. Elsősorban legyenek a barátaid(!!!) és csak másodsorban a lakótársaid. Akkor is, ha az összeköltözés előtt nem ismertétek egymást.

EZ a legfontosabb! Nem az, hogy mennyire tudtok alkalmazkodni, hanem hogy mennyire tudtok összeBARÁTKOZNI!

2020. júl. 25. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!