Melyek a XI, XIII, XIV. Kerület legjobb és legrosszabb részei?
Elöljáróban annyit mondanék, hogy a hegyvidékiek után ezek valóban egész jó kerületek (bár a XI-ben is vannak elég flancos részek).
A XI. kerületre én azt mondanám, hogy ott rossz környékek nem igazán vannak, persze a nagyobb terekre/csomópontokra (pl. Móricz körtér) ott is érvényes az "összefújja a szemetet a szél" effektus, de tapasztalatból mondom, hogy ez vidéki városok vasútállomásain és buszpályaudvarain is ugyanúgy létező jelenség.
A XIII. kerületben a Szabolcs utca és egy kisebb környezete kerülendő, de egyébként elég változó minőségű területek is vannak a kerületben - legalábbis amennyit látok belőle - hiába van most elvileg nagyon felkapva.
A XIV. kerületre is érvényes az amit a XI-nél írtam (Örs, Bosnyák), és a lakóépületek állaga is elég változatos tud lenni, főként a belvároshoz közelebb eső területeken. A rosszabb állapot viszont azzal is járhat hogy az embereknek kicsit lecsúszottabb rétege él a szűk környezetedben.
Alapvetően ezek nem olyan kis kerületek, szóval ha esetleg szűkebb utcákat is írnál megpróbálhatok segíteni, de nagyon hasznos a Google StreetView használata is. Persze ezek mind nem helyettesítik azt, hogy élőben is szétnézz a környéken.
Szerintem a 14. ker. önmagában elég jó választás. Elég gondozott, igényes szinte mindenhol. A Herminamező részén is vannak olyan részek, ami nagyon drága. Az ott lévő kórház közelében lévő családi házas részek.
A 13. kerületben a Pozsonyi utca és környéke, Szent István park szuper részek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!