Indukciós főzőlapon tényleg nem szabad rajtahagyni edényt?
Itt olvastam egy kérdés alatt hogy "alap" hogy nem hagyunk rajta az indukciós főzőlapon edényt.
("Rajtahagyunk" alatt itt azt értem, hogy ott tárolunk edényt mikor ki van kapcsolva a főzőlap.)
Én a főzőlapon szoktam hagyni a teáskannám, annyi hogy használat után átrakom az egyik sose használt, hideg főzőzónára, majd kikapcsolom a lapot. De ott van tárolva állandóan, ott a helye.
Szóval kicsit megijedtem mikor olvastam ezt...
Ez tényleg baj? Tényleg nem szabad ilyet?
Az indukciós főzőlapnál nincsen látható "jele" annak hogy üzemel. Értem ezalatt, hogy még a hagyományos kerámia+volfrám főzőlapok pirosan izzanak működés közben, addig az indukciósnál max a panelen a kijelző mutatja hogy üzem alatt van.
Azért lehet veszélyes rajtahagyni egy vas edényt, mert ha véletlenül bekapcsolva marad, vagy simán csak az érintőpanelon megnyomódik egy gomb, akkor már meg is lesz a baj.
Én egyszer már jártam így, hogy véletlenül megnyomódott a gomb miközben rajta volt az edény. Baj nem lett belőle, de azóta inkább nem tárolok semmit a főzőlapon.
Amúgy ez csak egy biztonsági dolog, ha rajta hagysz edényeket nem fog kárt okozni a főzőlapban, ez miatt nem kell aggódnod.
Köszönöm a magyarázatot! Igazad van.
Arra gondoltam, hogy esetleg raknék az amúgy sem használt lapra valami (nem fém) alátétet, és akkor továbbra is tárolhatnám ott a kannát (ott van a legjobb helyen), ami nem mágneses, azzal úgyse tud mit csinálni az indukciós lap, ki is kapcsol magától, ha nincs semmi fém a lapon x másodpercig. Elméletileg így nem lehet baj.
Javíts ki, ha tévednék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!