Zárjátok panellakásban/társasházban az ajtót napközben?
Automatikusan razarom a felso zarat.
Ha a konyhaban,vagy az erkelyen vagyok egyaltalan nem vennem eszre ha valaki bejonne.
Kivulrol is rendes kilincs van,es hang nelkul nyilik az ajto.
Persze.
Most családi házban is zárom, vagy MINIMUM bekapcsolom a nyitásjelzőt.
Mikor sok évig panelban laktunk, akkor mindig zártuk. Volt ilyen kis plusz zár az ajtón, amit belülről extra egyszerű volt zárni-nyitni, nem kellett kulcs, csak el kellett forgatni egy gombot. Kívülről meg kulccsal nyílt.
Egy nyitásjelző csipogó szerintem mindenképpen alap, de én személy szerint inkább ráfordítom a zárat.
Sajnos már vidéken is kénytelen lassan mindenki zárni napközben is, éjjelre meg még egyéb betörőfogót tenni, pl kutya, disznó,villanypásztor/szögesdrót stb.
Jártam olyan embernél munkámból kifolyólag ahol disznó volt,nem zsír hanem ilyen vietnámi féle olyan 60-100kg, na ott annak a disznónak olyan tekintélye volt hogy ott ha az ajtó elé befeküdt nyugodtan nyitva hagyhattad.
És igen, sajnos olyan város/falu nincs ami ne lenne fertőzött, azok az idők elmúltak amikor ha nyitva hagytad az ajtót, nem jött be egy random indián horda.
Mindig zárjuk. Egy besurranó tolvaj simán kirámolja az előszobát (fogasról kabátokat, táskát, cipőket stb) míg te főzöl vagy tvzel,esetleg fürdesz.
Anyósomék kertesben laknak, ők is zárják a kapukat és a bejárati ajtót is. A hátsó ajtó szokott nyitva lenni, ha otthon vannak.
"Egy besurranó tolvaj simán kirámolja az előszobát (fogasról kabátokat, táskát, cipőket stb)"
Ilyet konkrétan hallottam is.
Én is zárva tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!