Ajtócsengő melletti jelölések a társasházban. Esetleg betörők? Mit jelenthet? (bővebben lent)
A páromék házának gondnoka hívta fel a figyelmünket arra, hogy a panellakásokban a csengő mellett különböző betűjelek (A,O,X,F,stb.) találhatók, és ezek állítólag a betörők jelölgetései, hogy hová érdemes betörni. Megnéztük, mert a saját szemünkkel akartunk megbizonyosodni róla, és valóban, majdnem minden ajtó mellett ott voltak a ceruzával írt betűk, hol kevesebb, hol több, néhol "?" is megtalálható volt.
Leellenőriztük a mi házsorunkat is, és legnagyobb riadalmamra itt is voltak jelek, minden emeleten, minden ajtó mellett X-ek, csak a mi emeletünkön volt két "F" betű, a szomszédnál, valamint nálunk.
Utánaolvastam, de sajnos sehol nem találtam épkézláb magyarázatot. Valóban betörők keze lehet a dologban? Esetleg más is tapasztalt ilyesmit?
(Ennek okán az ajtócsere is előtérbe került. Érdemes leváltani a régi faajtónkat Secdoors márkájú biztonsági ajtóra, vagy + 1 hevederzár jobban megérné? Hallottam pro és kontrát is ezekről az ajtókról.)
Köszönöm a válaszod, így legalább tudjuk, hogy sajnos valószínűleg nem vaklárma az egész.
A szomszédoknak szóltunk, a gondnokot sajnos nem nagyon lehet elérni, viszont elég rossz a közösség, nincs összefogás. Egyes lakók minden korábbi kérés ellenére is simán beengednek bárkit a kapucsengő segítségével, aki postásnak vagy ilyesminek adja ki magát, sokan nem kérdezik meg a ház előtt ácsorgóktól, hogy kihez jönnek, miért "nyomakodnak" be a hazaérkező lakók után a lépcsőházba.
Ilyen érdektelenség mellett elég nehéz bármit is tenni, főleg, hogy volt már rongálás a házban, a rendőrök mégsem tettek semmit.
Igyekszünk minden általad leírt biztonsági lépést megtenni, köszönöm a válaszod!
"Egyes lakók minden korábbi kérés ellenére is simán beengednek bárkit a kapucsengő segítségével, aki postásnak vagy ilyesminek adja ki magát"
Nálunk ugyanez van.
MINDENKI tudja, hogy a postásnak saját "lakásszáma" van saját belépő kóddal. (99 a lakásszáma saját kóddal ami nyitja az ajtót.)
Mégis beengedik aki postásnak mutatkozik be...
Hozzám is csöngettek már be hogy jónapot postás. Mondom a postásnak van kulcs aakkor maga kicsoda is vajójában? Any*ád volt a válasz, és megnyomta a "C"-t... De gondolom más beengedte.
De volt mrá lent is h nyitom az ajtót erre jön utánam mondom kit keres? Az XY-ékat. Mondom akkor csöngessen be hozzájuk. Csöngetett, de nem veszik fel. Akkor valószínűleg nincsenek itthon, várakozzon a kapu előtt. De őt is beengedte más...
Szerencsére nálunk van vasrács...
Amúgy apuhoz be akartak törni, egy sima egyszeri panel ajtó volt, és a sima egyszerű ELZETT hevederzár fogta meg. Jó, az mondjuk úgy, hogy meggörbült a nyelve de nem engedett el, a betonba volt befúrva, oda ment be anyelv 10 cm mélyen. Utána a záras is megküzdött az ajtóval mire kinyitotta.
Szomszédomnak én törtem be az ajtaját amikor elhagyta a kulcsot, ott egy elzett kis zár volt, az a belülről tekerős, kettő ugrik 2 tekerésre. Minden panellakó ismeri nem tudom mi a neve :D Az volt 1 fordulaton, hát, az is hajlott jobbra-balra de nem engedett el. Végül kifeszítettem annyira, hogy egy fűrészt be tudjak duni elfűrészelni a nyelvet. Dehát olyan zajjal voltam, 3 percenként jött valaki reklamálni :D
(Mondju jó hülye is volt, emrt mondtam, hogy kb 10-15 ezerért jön profi záras és kinyitja 5-10 perc alatt rongálás nélkül. Fel is hívta vasárnap este volt, ki is jött volna a faszi 30 prerc alatt, de neki jobban kellett hogy én oldjam meg a gondot pajszerral...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!