Ajtócsengő melletti jelölések a társasházban. Esetleg betörők? Mit jelenthet? (bővebben lent)
A páromék házának gondnoka hívta fel a figyelmünket arra, hogy a panellakásokban a csengő mellett különböző betűjelek (A,O,X,F,stb.) találhatók, és ezek állítólag a betörők jelölgetései, hogy hová érdemes betörni. Megnéztük, mert a saját szemünkkel akartunk megbizonyosodni róla, és valóban, majdnem minden ajtó mellett ott voltak a ceruzával írt betűk, hol kevesebb, hol több, néhol "?" is megtalálható volt.
Leellenőriztük a mi házsorunkat is, és legnagyobb riadalmamra itt is voltak jelek, minden emeleten, minden ajtó mellett X-ek, csak a mi emeletünkön volt két "F" betű, a szomszédnál, valamint nálunk.
Utánaolvastam, de sajnos sehol nem találtam épkézláb magyarázatot. Valóban betörők keze lehet a dologban? Esetleg más is tapasztalt ilyesmit?
(Ennek okán az ajtócsere is előtérbe került. Érdemes leváltani a régi faajtónkat Secdoors márkájú biztonsági ajtóra, vagy + 1 hevederzár jobban megérné? Hallottam pro és kontrát is ezekről az ajtókról.)
Nálunk is vannak ilyen jelölések. Leginkább X-ek és körök. Mi lefestettük őket.
De bennem is megvan a para.
Az viszont elgondolkodtató, hogy ha tényleg betörők, akkor miért hívják fel magukra ezzel a figyelmet? Sokan ennek hatására biztos óvintézkedéseket tesznek. Racionálisabb lenne, ha csak maguknak írnák fel megfigyeléseik eredményét. Ma már annyi módon tudnák ezt egymásnak kommunikálni, miért kockáztatnák, hogy valaki meglássa őket amikor épp firkálnak az ajtókra?
Még az is lehet, hogy biztonsági ajtókat/rácsokat gyártó cégek fogtak össze, hogy fellendítsék a business-t.
Nálunk pont ma volt ilyen jellegü jelölés.
radiátor cserésnek adták ki magukakt, volt-e csere, stb.
Nálunk pont ma írta ki a gondnok, hogy a saját biztonságunk érdekében figyeljük ezeket a jelzéseket.
Nagyon ritkán vagyunk itthon, ma pont ezért hazajöttem és tádám a mi csengőnk felett egy "V" díszeleg. (vagy egy csúnya pipa?)
A többi ajtó mellett semmi. lemostam vízzel lejött, akkor ez egy jelzés végül is, hogy "itthon vagyok" nem? 20 éves lány vagyok egyedül, eléggé félek...
“Aki Újpalotán lakik, nagyon vigyázzon, mert betörők járják a környéket, és a bejáratnál, a csengőnél megjelölik a lakásokat, ahova be fognak törni… Számos lakást kiraboltak már. Általában 9 és 16 óra között mennek, amikor az emberek dolgoznak. A karika jelölés azt jelenti, hogy szabad az út a lakásba, a V betű vagy pipa pedig, hogy vannak otthon, a ? pedig azt jelenti,hogy nem tudta eldönteni. Ezeket az infókat a rendőrségtől tudtuk meg a napokban. Ha valaki észreveszi az azonnal mossa le!!!!! a Nyirpalota és a Késmárk utcák be vannak jelölgetve… A mi lépcsőházunkba is vannak már jelölések” – szól a neten terjedő szöveg.
na mi lett?
A rács önmagában szart sem ér, mert a rács zárát is kb. fél perc alatt kinyitják, mint ahogy a legtöbb zárat.
Úgy tudom, hogy évi 50E nagyságrendileg egy távriasztós, aki egyből kijön, ha gond van.
A biztonsági ajtó a 0 IQ bajnokok ellen jól véd, akik csak nyers erőszakkal dolgoznak, de aki ért a zárakhoz, csak azért nem megy oda, mert máshol két perccel rövidebb.
Ellenben ha arról van szó, hogy tűz van, a tűzoltóknak nehezebb a dolguk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!