Adásvételi szerződés alapján be lehet már jelentkezni a házba, vagy meg kell várni, míg felkerülünk a tulajdoni lapra?
Akkor most mi is van?
Ezek szerint, ha ki van fizetve a ház, vagy kp-el, vagy hitellel, akkor nem kell megvárni a Földhivatalt, hanem a bejegyzési engedéllyel ellátott - ami kifizetett ingatlan esetén a szerződés szerves része - adásvételivel lehet menni bejelentkezni.
Nem lett volna egyszerűbb ezt írni, a sok felesleges hadoválás helyett?
Nem lett volna egyszerűbb ezt írni, mert én szakszerű választ adtam.
Te vagy az egyetlen, aki hadoválsz, mert már volt egy tapasztalatod, ami akkor épp valahogy működött. Ez nem szaktudás.
Nem ő az egyetlen, én is így gondolom. Te adtál szakszerűtlen választ, azzal, hogy eleve feltételezted és csak abban az irányban válaszoltál, hogy a Kérdező hiteles és még nem fizette ki a házat.
És CSAK erre az esetre adtál választ!
(3-as voltam)
Szerintem pedig én adtam az egyedüli szakszerű választ, mert én vagyok szakember, aki jelenleg is épp három adásvételen dolgozik.
Mindenki másnak "volt már egy az életemben, és akkor így volt..."
"Hó végére várható az adásvételi szerződés aláírása"
Akkor már megvan az ügyvéded, őt kérdezd, az ő kezében van az ügy.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Hitelből és CSOK-ból is vásárolnánk, így akkor valószínű tényleg a bejegyzési engedéllyel lehet majd megoldani, ha már mindent folyósítottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!