Adásvételi szerződés alapján be lehet már jelentkezni a házba, vagy meg kell várni, míg felkerülünk a tulajdoni lapra?
Nyilván meg kell várni, amíg bejegyzik. A szerződés magában mit sem ér, ha pl. nincs benne bejegyzési engedély, mert még függőben van tartva az ügylet.
Ha viszont azonnal fizettek, akkor hogy a csudába ne lenne már meg augusztusig? Ha annyira aggódsz, ki lehet fizetni a 10.000,- Ft sürgősségi díjat, és akkor három napon belül megcsinálják. Egyébként 60 nap az ügyintézi határidő, de általában 30 napon belül megvan a bejegyzés.
Nekünk mindig csak az adásvételi kellett.
A bejelentkezésnél csak azt kérik, nem kérik le a tulajdonlapot.
Ráadásul a földhivatal 2 hónapos csúszásban van, neked nem kell ehhez igazítani az életedet.
Melyik földhivatal van kéthónapos csúszásban?
Budapesten sorra bejegyzik a szerződéseimet 25-30 nap alatt. És akinek ez sem elég gyors, ott a sürgősségi lehetőség.
Az elég baj, ha valahol elég volt a szerződés. Normál esetben nem elég. Főleg, ha nincs is benne bejegyzési engedély.
4!
2-es vagyok
Nem vitatkozom, leírtam amit tapasztaltam.
Azt sem tudom mi az a bejegyzési engedély, nem is érdekel.
Megvettük a házat, 2 napra rá elmentünk és az adásvételivel bejelentkeztünk és átírattuk az összes közművet.(Pest megye)
A bejegyzési engedély azt jelenti, hogy az eladó hozzájárul ahhoz, hogy a vevő tulajdonjoga bejegyzésre kerüljön, mert már kifizette a vételárat. Halasztott fizetésnél (pl. bankhiteles vagy részletre vétel) ez nem a szerződésben van, hanem külön okiratban, amit az ügyvéd őriz, amíg a fizetés meg nem történik.
Ezért nem lehet elég a szerződés, hisz az már kezdettől a vevőnél van, pedig még ki sem fizette az ingatlant.
Max. az olyan szerződés jó, amiben már a bejegyzési engedély is szerepel, mert a teljes vételárat szerződéskötéskor kifizették. Ezt a hivatal ellenőrzi, a függőben tartásos szerződésre nem lehet lakcímet bejelenteni!
"Megvettük a házat, 2 napra rá elmentünk és az adásvételivel bejelentkeztünk és átírattuk az összes közművet.(Pest megye)"
Akkor ti nyilván kifizettétek egyben a vételárat.
"Azt sem tudom mi az a bejegyzési engedély, nem is érdekel."
Akkor minek válaszolsz, ha nem is értesz hozzá?
6!
Nem hitelre vettük és benne volt a kitétel amit írtál.
7!
Mert nem az volt a kérdés, hogy mi az a "bejegyzési engedély"!
Az volt a kérdés, hogy be lehet e jelentkezni, erre válaszoltam.
"Az volt a kérdés, hogy be lehet e jelentkezni, erre válaszoltam."
De a válaszod csak egy speciális esetre igaz pont azért, mert nem értesz a dologhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!