Kerti tónál mi a normál vízszint csökkenés?
Figyelt kérdés
Van egy új kerti tavunk ,teljesen új fóliával,és a mostani napok időjárása mellett(meleg,esős,nagyon szeles,borús)3-4 nap alatt 3 cmt csökkent a vízszint.
Kezdjek keresgélni lyuk után vagy ez normálisnak tekinthető?
2020. máj. 19. 14:56
1/4 anonim válasza:
Nekünk tizenvalahány éve van már egy kb 8mx4m-es tavunk és gyakran előfordul, hogy 10-15 cm-rel lejjebb van a víz a megszokottól. (Lehet látni a sziklákon, nád szárán) Szerintem normális, főleg ha még nagyon új. Kétlem, hogy lyukas lenne, de ha lyukas is, akkor sem lesz semmi baj, visszajut a talajba. Ha tényleg lyuka akkor a tó környékén a talaj egy idő után nem fog több vizet felszívni mert nem tud már hova. De szerintem ez csak az időjárás miatt van, minél kisebb a tó annál könnyebben kiszáradhat.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi!Hát kerti tó viszonylatban nagy 5mx2mx1m szoval azert van bent víz,de most az előbb felhajtottam ameddig lement a víz és sehol nem láttam komoly nedvesedést csak a párát lecsapódva a geotextil és a fólia között.Végignyomkodtam ,levizeztem a fóliát ahogy felemeltem de nem folyt víz.
2020. máj. 19. 16:22
3/4 mindentudó99 válasza:
Rendes tófolia? Hegesztették vagy egy darabból van? Mennyi eső volt? Ha sok és mégis fogy akkor enged valahol. Ha csepegett néha akkor a meleg és sok szél miatt simàn pàrolog ennyit. Én hetente rà töltök. 6-7 centi szokott hiányozni a párolgás miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!