Diófa mennyire jó tüzifa?
Sziasztok! Érdekel hogy a diófának mennyi természetes úton a száradási ideje mikor már össze is van hasogatva? Mekkora a fütőértéke? Puha vagy inkább keményfához lehetne sorolni? Cserépkájhába tüzelhetek e vele vagy rossz hatása van úgy a kájhára mint a kéményre??
Válaszotokat előre is köszönöm!

Keményfa és értékes fa, max a gallyait használják tűzrevalónak.
A tömör fája nagyon sok mindenre használható bútor lépcsőfok akár szobor is lehet.
Nem tűzrevaló, még ha lyukas vagy korhadt részek is vannak benne az sem!
Egy komolyabb Dió rönk ma 30-50000 ft -ot ér még afrissen vágott is nem hogy a száraz:
(feldolgozott szárított állapotban meg horrorárú)
Ilyeneket csinálnak a lyukas repedt darabokkal:

Jó tűzifa
Eagle, szart se ér.
Én évekig hirdettem a 80 cm törzsátmérőjű diófát, a kutyának nem kellett, pedig tűzifa árban (köbméterre számolva) hirdettem.
Idővel legallyaztam, már csak dönteni kellett.
Úgy se.

Feldolgozva lehet, hogy aranyárban van, de én nem értek hozzá Frissen vágva, lábon senkinek se kell.
Annyira értek hozzá, hogy kivágtam és felhasogattam.

Látom szép értelmes válaszok érkeztek !
Igaz szinte egyik válsz sem a kérdésedre vonatkozó válasz , de írtak valamit az emberek, mindegy mit , de írtak.
Na ez szokott lenni álltalába a reakció egy értelmes az kérdésre.
Bocsi én sem tudom a helyes választ de érdekel a kérdésedre érkező válaszok. Sajnos az eddigiek, számomra értéktelen válaszok.

# 5
Olvasd el a kérdést és utána a 2. válasz első sorát.
ügyes vagy.

Nem mindegy, hogy közönséges vagy fekete dió. Nagy különbség van az árukban.
Fiatal vagy vén diófa. Mert ha csak pár tízéves akkor olyan puha mint az éger.
Háznál senki nem vesz diófát. Abban mindig van egy légpuska golyó, drót, szeg, kavics, stb belenőve.

"Háznál senki nem vesz diófát."
Ipari (bútorgyártó) cégek lehet hogy nem, de aki pl a saját házába csináltat lépcsőt vagy magánvállalkozó és ebből is tud pénzt csinálni azok igen megveszik.

Érdekes hogy tűzrevaló anyagból, fűrészpor, faforgács csinálnak bútorlapokat abból bútort, a sok "egyszeri" ember meg veszi mint a cukrot. Na azok a bútorok tűzre valóak!
Lehámlik, leütődik a matrica ami fa kinézetet kölcsönöz neki utána randa.
Ahelyett hogy mondjuk megvennénk egy dió rönköt és szakemberrel szép és tartós bútort csináltatnánk belőle.
Inkább azt égetjük.
Parádés.
Mondom én hogy "gazdag" ország ez.
Ilyen pazarlás mint itt sehol nincs még az USA -ban sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!