Villanybojlert vagy gázbojlert érdemes használni?
Sziasztok!
Jelenleg gázbojler van nálam, és nagyon megbízhatatlan, legalább havonta egyszer elalszik a gyújtóláng, amit nem tudok visszagyújtani (legutóbb 3 percig tartottam benyomva a gombot, de ahogy elengedtem, elaludt). Mindig akkor alszik el, amikor nem használjuk. Nincs kedvem mindig szerelőt hívni, veszélyhelyzet alatt meg főleg (már kétszer kellett...).
Ezért gondolkozom a villanybojleren, mivel annál nem fordulhat elő, hogy mondjuk a huzat nem ad meleg vizet, vagy tudom is én... Milyen hátulütői vannak a villanybojlernek?
10-es!
Szerinted hol és hogyan melegíti a gázbojler a melegvizet? Őszintén?
Nem azért nem vízkőtelenítik mert nincs benne fűtőszál. Hanem azért nem vízkőtelenítik mert mocskos és nem kis meló és a kutya sem fizetné ki. Ma már csak egy ketten (én sem vállalom) csinálják. Öreg alkeszok akik fillérekér dolgoznak.
Az égő felett a tartály alja vízkövesedik el. Azt melegíti az égő.
A módszer tőmondatokban: víz, gáz, leköt. Víz leereszt. Kémény, gázarmatúra, egyéb cullang leszerel. Bojler le, irány az udvar. Burkolat, szigetelés le. A tartály tetelyén szerelő nyílás leszerel. Bojlert fejreállít, gumikalapáccsal kívülről addig ütöd amig a vízkő nagyja el nem válik. Utána kisavaz. Összeszerel vissza köt. 2 munka óra+kiszállás+anyag kb. 70. Ki fizeted? Nem. Hát akkor egyen több gázt. Igaz? Majd ha kilukad, lerohad, úgy is cseréled.
Én meg abban a két órában beüzemelek két gázkazánt és arra a napra elég is ;)
"Szerinted hol és hogyan melegíti a gázbojler a melegvizet? Őszintén?"
Konkrétan nulla infóm volt erről, mert nem vagyok gázszerelő és eddig egyetlent se találtam, aki elmondta volna.
" 2 munka óra+kiszállás+anyag kb. 70"
Ez amúgy hogy jön ki?
Mért nem 25?
30 E-nél nagyobb órabér?
Egy budai magánorvosnak fele ennyi az órabére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!