Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy éljem túl Pestet?

Hogy éljem túl Pestet?

Figyelt kérdés
Engem egy Pesti suliba vettek fel es eddig meg nem jartam ugy egyedul Pesten es nem tudom hogy hogy viselkedjek. Rolam tudni kell hogy nagyon felos vagyok es egy nagyon apro dologtol megilyedek.(legyszi ne irjon olyat senki hogy akkor nem kellett volna Pestre jelentkeznem) Es hogy van e egy par tippetek hogy mit kene csinalnom ahoz hogy ne akarjanak elrangatni valahova(most az olyan emberekrol van szo, tisztelet a kivetelnek) Elore is koszonom a valaszokat!!

2020. máj. 1. 01:59
 1/4 anonim ***** válasza:
89%
WTF????
2020. máj. 1. 02:21
 2/4 anonim válasza:
100%
Szia! Én tavaly kerültem fel Pestre, és hasonló helyzetben voltam, mint te. Tanácsokat nagyon nem tudok adni, mert igazából szinte semmivel se másabb Pest mind egy nagyobb város(Győr, Pécs). Annyi csak, hogy nagyon pörgős az élet. Az emberek szó szerint rohannak a 3 percenként induló metróra, valamint mindenki megy előre, senkivel nem törődve. Pl kb naponta 3x nekem jön valaki és kb rám se néz nem, hogy bocsánatot kérjen. Nekem ez eleinte furcsa volt, de majd megszokod. Szerintem mindenképp menj fel a nyáron Pestre és menj el párszor a sulid fele, ha még soha nem jártál egyedül ott. Mert az aluljárókban fél perc alatt el lehet tévedni, ha nem tudja az ember hova, és mivel kell mennie. Ha albérletbe fogsz lakni, akkor mindenképp időben kezd el keresni(javaslom mielőtt vége ennek a vírus mizériának, mert most nagyon olcsók az árak, de utana nagyon de nagyon fel fognak menni). Gondolom egyetemre mész. Arra csak annyi tanácsom van, mint minden új iskolára. Meg kell szokni ennyi. Mások lesznek nyilván az emberek, és mivel Pest van pár szleng szó amit vagy te nem fogsz érteni, vagy ők nem. Nem kell ezt túl parázni. Énis féltem tőle eleinte, de pár nap után beleszoksz. 20/L
2020. máj. 1. 02:59
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanolyan, mint bármelyik magyarországi város, csak nagyobb. Kicsit jobban sietnek az emberek, mint máshol.

Nyilván az ilyen nagyobb csomópontokon, aluljárókban el fogsz tévedni egy párszor, de majd ráérzel.

A Pesten élők nagy része ugyanúgy vidékről költözött fel, mint te.

Ha pár alapszabályt betartasz, akkor nagyon kicsi az esélye, hogy "elrángassanak valahova". Pl. ne fogadj el italt idegenektől, ne locsogd el mindenkinek, hogy két perce vagy Pesten, egyedül ne mászkálj sötét kis utcákban, a drogos/részeg/c. embereket kerüld el, meg ilyesmi.

2020. máj. 1. 06:01
 4/4 anonim ***** válasza:
88%
Melyik apró dologtól ijedsz meg, nem mondtad el...
2020. máj. 1. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!