Szakember, aki kideríti, miért nőtt a szobám hőigénye a többszörösére? Létezik erre szakember?
Olyan fűtési móddal, ami a levegőt melegíti (klíma vagy ventilátoros hősugárzó) a megszokotthoz képest nagyon lassan, több óra alatt melegszik fel a szoba, a kettő együtt, ami kb. 5 kW hőteljesítmény (hősugárzó 2 kW, klíma ~3 kW) tudja viszonylag gyorsan felmelegíteni, mindkettő teljes teljesítményen. A melegen tartáshoz is több energia kell, mint ezelőtt.
A klíma és a hősugárzó hibátlan, előbbi minden létező módon át lett nézve.
A szoba kicsi, nincs 20 m2, ezelőtt sosem volt gond a felfűtéssel és melegen tartással.
Ha ez sem, akkor nincs több ötletem:
Ha pár éves a ház, akkor most száradt ki teljesen. Azért szárazabb a levegő.
Ez befolyásolhatja a felhasznált energia működését.
Új a klíma és tiszta. A hősugárzót azóta próbálgattam, végül találtam olyan állást ahonnan 1-1.5 óra alatt felfűti a szobát, a klíma viszont továbbra is gyenge, csukott ajtónál nagyon sok idő kell a felfűtéshez, nyitott ajtónál reménytelen.
A ház már 20 éve is száraz volt, nem az utóbbi években épült.
Már megbocsáss, csodák nincsenek, vagy mégis?
Reinkarnáció?
Bármelyik felkért, hívott szakember a területéhez taRTOZÓ eszközt ellenőrzi, mint említeTTED A klíma új.
Nem tudnak mit kezdeni azzal az állítással, hogy de korábban sokkal hamaRABB felfűtött, akkor amikor az eszköz vizsgálatuk szerrint teljesíti a megadott paramétereket.
Én is szervizeltem, mértem, mutattam a mért adatokat.
Ő pedig semmit nem tudott igazolni, nem tudta semmivel alátámasztani, amit mondott.
Pedig kerestem szavaiban kapaszkodót, de semmi nem volt.
Vannak szubjektív dolgok, amiket én érzek, de akkor ezeket most ne vegyük számításba.
Azzal tudom igazolni, hogy valami nincs rendben, hogy hűtésnél rendszeresen lefagy az, aminek nem kellene. Rendes működés esetében deresedést vagy jeget sosem kellene látnom hűtésnél.
Fűtésnél pedig van több hőmérőm, amik nagyon lassú hőfokemlekedést mutatnak. Nyitott ajtónál pedig köszönőviszonyban sincs a beállított érték a mutatott értékkel, csukott ajtónál is van különbség. 25 fokra állítva van bent 21 fok. Azelőtt meg 23 fokra állítva, 23 fok vagy felette volt a hőmérséklet és gyorsan felfűtött. A klímás válasza egy nem tudom volt arra, hogy ha minden jó, akkor miért emelkedik ilyen lassan a hőmérséklet, mikor elméletben több mint 2 kW-al fűt a klíma. Ezzel szemben a ritkán használt radiátort kinyitva percek alatt felfűt a hőmérők szerint is, már ha van valami, ami melegíti a vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!