Ház át ajándékozás meghatalmazással?
Elöször is nem "németbe", hanem Németországban él!
Másodszor egy házat nem át, hanem el-, vagy odaajándékoznak.
Harmadszor elég kizárt, hogy így meg lehet oldani a szerzödéskötést, de pontos információt akkor kapsz, ha a közjegyzönél rákérdezel.
Jól írja a 2-es.
Én házat vásároltam a külföldön élő, magyar állampolgárságú testvéremnek a megbízásából, Magyarországon.
A külföldi közjegyzői/ügyvédi meghatalmazással, Magyarországon fordítóirodában hitelesített fordítással.
De ha elment volna az ottani magyar követségre, ott is elkészítették volna a meghatalmazást - magyar nyelven - akkor, nem kellett volna a hitelesített másolat.
Nem volt egyszerű, pedig ott nem is az ingatlanát akartam a nevemre, hanem az ő nevére akartam a vásárlást.
Végig kell járni az utat, de nem megoldhatatlan!
Sokkal egyszerűbb lenne, ha anyád hazajönne egy napra.
Tényleg fontos, hogy hol van az ingatlan, mert annak az országnak a törvényei vonatkoznak az ajándékozásra. Mivel azt írod, hogy jó lenne, ha nem kellene ide jönnie, ebből arra következtetek, hogy az ingatlan Magyarországon van.
Azt tanácsolom, hogy itteni közjegyzővel írassátok meg az ajándékozási szerződést. Az ajándékozó HITELESÍTETT aláírása mindenképpen kell. A megajándékozottnál ez nem kell. Anyukád hitelesíttetheti az aláírását az ottani magyar nagykövetségen, vagy konzulátuson. Ha ez nem megoldható, akkor egy ottani közjegyzőnél hitelesíttesse az aláírását, aki német nyelven ráteszi a maga pecsétjét és szövegét, aztán ezt az oldalt fordíttassátok le hivatalos fordítóirodában magyarra. Úgy tudom, nem minden fordítóiroda fordítását fogadják el a magyar előírások! Erről pontosabb és szavahihetőbb információt ad az itt eljáró közjegyző.
Ami NINCS, azt nem tudod fitogtatni!
Másrészt az ember helyesírása igencsak jellemzi az illetőt, az, amit te produkálsz, igencsak igénytelen, primitív emberre vall.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!