Lakáseladás, meghatalmazással majd bonyodalom, tolvaj após stb. kedves aposom milyen bűncselekmények elkövetésével vádollható meg? Tovább lent
Férjemmel külföldön élünk évek óta. A lakás egyedüli tulajdonosa a férjem volt, mert örökségből vette apósom. De ajándékozás jogcímén lett a férjem tulajdona. Ugyanekkor apósom lett a haszonélvező a lakáson!
3ébig fizettük após jelzáloghitelét, ételeiket stb, mert büdös volt neki a munka. De férjem szerette volna ha nem vesziti el az apja az otthonát. Mindeközben mivel őt is mi tartottuk el. Egyre jobban csusztunk a számlákkal, mig felhalmozzunk (apos eltartasa miatt) 2,5Millio forint tartozast. Ekkor férjemmel külföldre jöttünk dolgozni hogy az adossagot rendezni tudjuk..
Szeptemberben eldöntötte férjem hogy eladja a lakást, hiszen itt szeretnénk lakást venni, feleslegesen pedig ne tartsunk fent 2ingatlant.
Nagy nehezen após belement, az eladásba.
Az egyszerűbb ügyintézésben bízva férjem aláírt egy meghatalmazást hogy apósom intézze az eladást, és az ő számlájára érkezzen a pénz. Megbeszèlték a vételárból ad aposnak 3millio forintot.
Após azzal hitegette hónapokig a férjem hogy az eladási árból ha levonjuk a 3milliot akkor ami marad az ugye férjem része. Ennek az 1/3részét átutalja a férjemnek. Majd a fentmarado 2/3részt pedig lekötik kettőjük nevére, mondván igy a másik nélkül nem tudják felvenni a pénzt. Igy pedig nekünk kamatozik évekig.
15.300.000forintért kelt el férjem lakása.
Ebből megkapott férjem 1,2millio forintot!
Minden mást ami a férjem ingatlanjának eladása révén került apósom számlájára, ész nélkül szórja a pénzt. Mindeközben a fiának folyamatosan azt hazudta hogy lekötötte a pénzt ugy hogy ferjem a kedvezményezett...
Ma hangrögzitő programmal ment màr be a lakásba. Felvette ahogy aposom közölte hogy mivel anno tőle kapta a lakást, törődjön bele hogy visszavette apósom. Mivel nem adott a pénz felhasználására apósomnak engedélyt a férjem, és végig hazudozott neki hogy nyugodjon meg lelötötte megvan a pénze. Most pedig ugye ugy fogalmazott “anno én ajándékoztam neked, az ajándékot ugymond visszavettem. Ez az èn pènzem tehát arra költöm amire akarom...
Ezt jogilag megteheti?? Hogy csak ugy megtartja a pénzt, mert soksok éve ő adta a fiának ajándékozás jogcímén a lakást??
Mit tud tenni a férjem??
Mindenképpen vissza akarja szerezni az ingatlan eladási árát. Főleg ugy hogy felújjitottuk, évekig mi fizettük após hitelét plusz kiadásait, utána az ő segitése közben kialakult tartozást is mi fizettük ki. Majd a végén semmije sem marad férjemnek??
Le van írva az adásvételi szerződésben illetve a Ptk-ban, hogy mit tud tenni.
Menjetek egy ügyvédhez, a többit ő intézi, ha pereskedni kell.
De valószínűleg elég egy fizetési meghagyást küldeni közjegyzővel.
Sajnos az ajándék visszakérhető, visszakövetelhető.
Ezt ügyvéd nélkül nehéz lesz megoldani, több éves jogi csatározásra lehet számítani.
Igazából azt nem értem, hogy felnőtt emberek hogy juthatnak el idáig...
Illetve igazából értem, és ez elszomorít...
Nem értem az egészet!
Kezdve onnan, hogy miért ment az egész pénz az após számlájára?
Az rendben van, hogy 3 millióért mondott le az após a haszonélvezetről, ez az adásvételiben is benne kell, hogy legyen, a többi pénznek a ti számlátokra kellett volna érkeznie.
Ez miért nem így történt?
Mi érdeketek volt, hogy az apóshoz menjen a pénz?
Nyilván letiltásotok volt és ezért léptétek ezt meg, de így jártatok.
Olyan nincs, hogy szóban valaki visszaveszi az ajándékot.
Ezt is - ahogy az ajándékozást is - kizárólag ügyvéd, vagy közjegyző előtt kellett volna megtennie.
Valami ebben a történetben nem kerek, csak arról nem írsz!
Nagyon gubancos a sztori és szerintem ti ebből a pénzből már nem láttok egy fillért sem, mert az apóson semmi nem lesz behajtható, mert nincs semmije.
Kecskére káposztát....
Megérdemlitek, ismertétek milyen, mégis rábíztatok mindent.
Nagy dolog lett volna hazautazni az adás-vételkor?
"Nem értem az egészet!
Kezdve onnan, hogy miért ment az egész pénz az após számlájára?"
Mi most kötöttünk adásvételi szerződést egy párral, akik 50%-50%-ban tulajdonosok. Az egyikük számlájára ment a pénz és a szerződésben rögzítve van, hogy ők fogják elosztani a szerződésben írtak szerint, és ennek az a felelőse, akié a számla.
Ugyanez van a kérdezőéknél, az apa 3 M-t kap a vételárból, és ő volt a fiú megbízottja is, ezért ő kapta a teljes vételárat és ő felel a szerződés szerint a pénz elosztásáért.
A szerződésben rögzítetteket lehet kikényszeríteni, ha ő ennek nem tett eleget, ehhez kéne egy ügyvédi konzultációs és/vagy egy fizetési meghagyás, és máris végrehajtják.
Nem a technikai lebonyolítást nem értem, hanem azt a részét, hogy miért ment egy ilyen előéletű ember számlájára a pénz?
Miért?
Ha hinni lehet a Kérdezőnek, egy nem dolgozó, hitelét nem fizető, mindent felélő, felelőtlen emberről beszélünk.
Jelenleg ész nélkül szórja a pénzt, gyakorlatilag mire lépnének (mert eddig úgy tűnik nem tették) nem lesz belőle semmi!
De elég csak annyi, hogy az após felvegye a banktól a pénzt, a számlája 0-ra fut és leshetnek.
... és még mindig csak a Gyakorin kérdezősködik, ahelyett, hogy ügyvédnél ülne!
(... ha egyáltalán igaz, vagy így igaz a történet!)
7: Értelek. Mert ő volt Magyarországon, ő lett a megbízott, ez tűnt praktikusnak, és bízott benne a fia és a vevők is.
A fiú le akarta tudni a teendőket és az apjára bízni.
Egy adásvételben rendszerint egyetlen számlaszám forog, mert a vételárat a fizetési ütemezés szerint bontják meg, nem az eladók személye szerint.
Érdemes lett volna hazautazni a szerződéskötésre a fiúnak, ebből az a tanulság.
Szülőkkel más szempontból is lehet szívni, és mindnek az az oka, hogy a gyerek szeretné elfogadni a szülője segítségét az ügyek vitelében, halogatja a teljes felelősségvállalást, egyszerűbb így neki.
"De elég csak annyi, hogy az após felvegye a banktól a pénzt, a számlája 0-ra fut és leshetnek."
Kérdés, milyen számlájuk vannak, mert a pénzfelvétnek komoly korlátai lehetnek.
Felnőtt, független emberek esetében ritka, hogy közös számlájuk van a szülőkkel.:)
Nekem egyértelműnek tűnik, hogy az apósnak kizárólagos számlája van, mert ha nem így lenne, akkor eleve nem lenne bonyodalom. Nem közös számláról ír a Kérdező.
"... apósom intézze az eladást, és az ő számlájára érkezzen a pénz."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!