Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Lakáseladás, meghatalmazással...

Lakáseladás, meghatalmazással majd bonyodalom, tolvaj após stb. kedves aposom milyen bűncselekmények elkövetésével vádollható meg? Tovább lent

Figyelt kérdés

Férjemmel külföldön élünk évek óta. A lakás egyedüli tulajdonosa a férjem volt, mert örökségből vette apósom. De ajándékozás jogcímén lett a férjem tulajdona. Ugyanekkor apósom lett a haszonélvező a lakáson!

3ébig fizettük após jelzáloghitelét, ételeiket stb, mert büdös volt neki a munka. De férjem szerette volna ha nem vesziti el az apja az otthonát. Mindeközben mivel őt is mi tartottuk el. Egyre jobban csusztunk a számlákkal, mig felhalmozzunk (apos eltartasa miatt) 2,5Millio forint tartozast. Ekkor férjemmel külföldre jöttünk dolgozni hogy az adossagot rendezni tudjuk..

Szeptemberben eldöntötte férjem hogy eladja a lakást, hiszen itt szeretnénk lakást venni, feleslegesen pedig ne tartsunk fent 2ingatlant.

Nagy nehezen após belement, az eladásba.

Az egyszerűbb ügyintézésben bízva férjem aláírt egy meghatalmazást hogy apósom intézze az eladást, és az ő számlájára érkezzen a pénz. Megbeszèlték a vételárból ad aposnak 3millio forintot.

Após azzal hitegette hónapokig a férjem hogy az eladási árból ha levonjuk a 3milliot akkor ami marad az ugye férjem része. Ennek az 1/3részét átutalja a férjemnek. Majd a fentmarado 2/3részt pedig lekötik kettőjük nevére, mondván igy a másik nélkül nem tudják felvenni a pénzt. Igy pedig nekünk kamatozik évekig.

15.300.000forintért kelt el férjem lakása.

Ebből megkapott férjem 1,2millio forintot!

Minden mást ami a férjem ingatlanjának eladása révén került apósom számlájára, ész nélkül szórja a pénzt. Mindeközben a fiának folyamatosan azt hazudta hogy lekötötte a pénzt ugy hogy ferjem a kedvezményezett...

Ma hangrögzitő programmal ment màr be a lakásba. Felvette ahogy aposom közölte hogy mivel anno tőle kapta a lakást, törődjön bele hogy visszavette apósom. Mivel nem adott a pénz felhasználására apósomnak engedélyt a férjem, és végig hazudozott neki hogy nyugodjon meg lelötötte megvan a pénze. Most pedig ugye ugy fogalmazott “anno én ajándékoztam neked, az ajándékot ugymond visszavettem. Ez az èn pènzem tehát arra költöm amire akarom...

Ezt jogilag megteheti?? Hogy csak ugy megtartja a pénzt, mert soksok éve ő adta a fiának ajándékozás jogcímén a lakást??

Mit tud tenni a férjem??

Mindenképpen vissza akarja szerezni az ingatlan eladási árát. Főleg ugy hogy felújjitottuk, évekig mi fizettük após hitelét plusz kiadásait, utána az ő segitése közben kialakult tartozást is mi fizettük ki. Majd a végén semmije sem marad férjemnek??

2018. márc. 31. 22:52
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Az aposom az utolso 2-3évben dolgozotr stb.

Tehat végképp jogosan hihette a férjem hogy meg fogja kapni azt a pénzt ami jár neki.

Pénteken megy a németországi ügyvédünkhöz és adja be a keresetet a férjem.

Ugy tudjuk mivel nincs magyarországi lakcímünk igy ez a legjobb ut.

Valamint sajnos a férjemmost teljesen ugy erzi, hogy az egesz elete egy színjáték volt az apja részéről. Hiszen azt hitte hogy ahogy ő soha nem hagyta cserben az apjàt, ugyanugy az apja sem tenne ilyet.

Most pedig ugye beigazolodott hogy pofátlanul kisemmizte.

Ha azt mondta volna hogy szeretné ha a férjem a vételárból kifizetné neki azt amennyiért anno az apja vette a lakást szó nélkül belement volna!!

A férjemnek az fáj hogy átverte, és megvezette majd igy meglopta!

2018. ápr. 3. 19:20
 22/24 anonim ***** válasza:

Én magyarországi üggyel biztos, hogy magyarországi ügyvédet bíznék meg és ennek semmi köze a lakcímhez.

A minden ország jogrendje más (pl.az ajándékozásról) a német ügyvéd ebben nem jártas.

Ezzel az erővel megbízhatnál akár engem is (nem vagyok ügyvéd!:) mert lehet, hogy itt élőként többet tudok erről, mint egy német ügyvéd.

Kifizettek a német ügyvédnek egy valag pénzt és mégis mindent bukni fogtok!

Kezdve az iratok fordításától a hitelesítésükig, mert gondolom nem magyar az illető,

Annyi hibát elkövettetek ebben az ügyben, ne ezzel tegyétek fel az "i"-re a pontot!

2018. ápr. 3. 19:38
 23/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segitséged.

Én még magyarorszàgon vagyok két hétig. Holnap felkeresek egy Budapesti ügyvédet ezügyben!

2018. ápr. 3. 19:53
 24/24 anonim ***** válasza:
55%

Szívesen!:)

Itt vannak budapesti ingatlanjogászok, némelyik mellett még értékelés is van, ezek közül keress egy szimpatikusat, mert gondolom nincs ingatlanügyvédetek.

Ha van és megbízol benne, akkor ezt ne vedd figyelembe:

[link]

2018. ápr. 3. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!