Szeged alberlet? Ujszegedi albérletet?
Az első félévben van egy csomó kémia óra, ami a Dóm téren van, matek, ami szintén Dóm tér, Aradi vértanúk tere, Növényes és állatos órák kinn Újszegeden, sejtbiokémia meg a BTK épületében (Ady tér). Könyvtár szintén a BTK mellett van, a testnevelés meg kinn a vasútállomáson túl (Hattyas), a Füvészkert pedig Újszeged legvégén. Az egész életed azzal fog elmenni, hogy rohansz a város egyik részéből a másikba. És hidd el, szerencséd van, mi annak idején sokkal többet rohangáltuk. A sejtbiológia kivételével az összes biosz tanszék már kinn van Újszegeden, bár most épp valami építkezést terveznek, költözésekről beszélnek, de úgy tudom, ebben a félévben még minden marad a régiben. Azért Újszeged nem teljesen a Rózsadomb, de tény, hogy az elit környék. Vagy legalábbis a biosz épülettől kifelé a mesepaloták jönnek :-) A labor ablakából is pl. egy gyönyörű medencés házra lehet rálátni.
Én szeretem a Tarjánt, és az a véleményem, hogy a Csillag tér még pont az a távolság, ahova el lehet gyalogolni a belvárosból, ezért újra azt választanám. Hihetetlenül nyugodt környék, éjjel is, amikor leviszem a kutyát, szinte embert se látni az utcákon. De bárhol jó lehet lakni, ha jó a társaság. A Mars térre tényleg nem mennék, mert nagyon büdös van, hőség és zaj. De a Dóm tér és környéke már sokkal jobb ilyen szempontból és az is közel van mindenhez. Szintén jó lehet lakni a nagy Tesco környékén (Rókus) vagy a Felső-városban - mindkettő szintén panelkörnyék, nyugodt, jó közlekedéssel. Mivel az első évben folyamatosan ingázni fogsz a város egyes részei között, szinte mindegy hova költözöl, csak jó legyen a közlekedés, az meg mindenütt jó :-) (Azért ilyen, hogy Tápé, Gyálarét, Móraváros, Béketelep - már felettébb messze van mindentől, ritka buszjáratokkal, oda azért ne költözz!)
Persze hogy nem elég a BSC diploma tanítani, még általános iskolában sem, igazából semmire sem elég, még laborasszisztensnek sem, hisz arra is van külön képzés. Igyekezz úgy tanulni, hogy MsC-re mehess, de PhD nélkül akkoris lehetetlen elhelyezkedni, hacsak nincs egy jó ismerősöd, PhD-val meg még nehezebb :-( 5 éves egyetemi képzésben (biológus) végeztem, utána 3 évig PhD hallgató voltam. A PhD hallgatók pedig már tanítanak (minden egyéb képzetség nélkül), rengeteggel fogsz találkozni a tanulmányaid során.
Akkor vedd ki! Az egy kifejezetten jó környék. Nappal kicsit zajos, de el lehet viselni. Közel van hozzá a vonatállomás, és a gyönyörű Mátyás tér. Lassú sétával 2 perc alatt a TIK-nél vagy. A közelben van egy non-stop, spar és egy jó pékség. Plusz a Kaméleon... :)
Vele párhuzamosan fut a Boldogasszony sgt., ott felpattanhatsz az 1-es és 2-es villamosra. A Szentháromságon megy a 74-es, ami kivisz a Mars térig és a 20-as, ami Tarjánba közlekedik.
Igazából Szegeden nincsenek akkora távolságok, szóval bátran vedd ki az albérletet! Jó időben pedig rá lehet pattani a biciklire, amivel pillanatok alatt ott vagy mindenhol, mert a bicikliút-hálózat relatíve normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!