Páramentesítő készüléktől lehet vizesebb a lakás?
Küzdöttünk némi párásodással, például az egyik szekrény mögött a hideg sarokban enyhén nyirkos volt a fal, de olyan állandó mértékben, nem lett se jobb se rosszabb idővel.
Beszereztünk egy áramos páramentesítőt, az említett saroknál például célzottan menetjük napi pár órát.
Azóta sokkal rosszabb lett a helyzet, a szekrény és a fal között már csurom víz a padló is, cseppekben áll a víz.
A készülék egyébként szorgosan gyűjti a vizet, tényleg beszív egy csomó párát, de akkor ez hogy lehetséges, hogy sokkal több pára csapódik le??
1 héttel ezelőtt is téli hideg és zárt ablakok voltak, akkor nem volt ez. :(
Kora délután dolgozunk, nem tudunk otthon szellőztetgetni sajnos.
Kizárt, hogy a géptől jobban párásodik. Semmilyen módon nem tudja növelni a páratartalmat. Mintha a mélyhűtőbe rakott ételtől várnád, hogy megfőljön.
Persze létezik olyan ami párásítani képes, de azt rá kell kötni előtte a víz hálózatra. Valahonnan elő kell teremteni a vizet.
Amúgy azt döntsd el, hogy a gépet járatod vagy szellőztetsz. A kettő együtt nem működik.
Ha megy a gép és rányitod az ablakot, akkor a csökkentett páratalmú levegőt rögtön vissza párásítod a külső levegővel.
A gép a kiváltó okot nem fogja megszüntetni. Márpedig azért párásodsz, mert hidegek a falak. Vagy fűtesz jobban, vagy szigetelsz.
A fal honnan/mitől olyan vizes?
Lehet, hogy intenzívebb lett a vizesedés.
Lehetséges hogy nem attól párásodik, éppen ezért kérdezem, hogy hogyan lehetséges.
Reggelente szellőztetünk röviden, és csak utána megy a gép. Nem egyszerre.
Én értem, hogy miért párásodok, de 2-3 napja SOKKAL JOBBAN párásodok, és az egyetlen dolog, ami azóta változott a házban, az a páramentesítő gép beszerzése.
----
Eleve árammal fűtünk, így is nagyon jó meleg van, pólóban kellemes, pedig én nagyon fázós vagyok. 30 fokos katlant nem akarnék csinálni a házból. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!