Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Gázos kérdés. Melyikkel járok...

Gázos kérdés. Melyikkel járok jobban, ha átalányt fizetek vagy, ha havonta bemondom az óraállást? Többi lent.

Figyelt kérdés

50 m2-es tégla társasházban lakunk. Van egy nagy kb 24m2-es szobánk egy konvektorral, kisszoba kb 10-12 m2 egy konvektorral, pici fürdő konvektorral, folyosón, főzőfülkében nincs fűtés.

Nemrégiben (1 éven belül) így változott a gázszámlánk... 9000, 11 000 most 12 ezer párszáz az átalány. Most jött ki az éves elszámoló... 76 000. Teljesen padlót fogtam! A gyedem nincs ennyi.

Tavaly júniusban született a kisfiunk, nyilván többet fűtöttünk, de nálunk a konvektorok általában a legalacsonyabb szinten mennek, így is elég meleg volt mindig. A fürdőben csak akkor fűtöttünk, ha fürdeni mentünk, utána elzártuk.

Szerintetek jobban járnánk, ha havonta beolvasnánk az óraállást, vagy inkább maradjon átalány? Most meg is emelték az átalányunkat.

Valaki hasonló paraméterekkel, le tudná írni mennyi a számlája, átalányos és beolvasós is jöhet.

Köszönöm!

2010. júl. 22. 09:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Hát a villany konkrétan 4x drágább, mint a gáz. Azt nem tudod megcsinálni, hogy a gázfűtést zárod le a többi helyiségben, de ebben az egyben gázzal fűtesz?
2010. júl. 22. 19:32
 12/13 anonim ***** válasza:

Szerintem igazán úgy tudsz spórolni,Ha "könyvelövé" képzed magad egy kicsit,rászánsz a számlákra havi 2x1 órát,veszel egy 120lapos spirálfüzetet,és mindent írsz.mindent havonta interneten diktálsz.

Így nyáron előre tudsz diktálni óraállást,esetleg az áremelésnél így tudsz trükközni 1-2 ezrest.

Ja ! és menj át az EMFESZ-hez/gas.hu/.

2010. júl. 23. 11:45
 13/13 anonim válasza:
havi diktálás! nekem bevált.
2010. júl. 24. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!