Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Gázos kérdés. Melyikkel járok...

Gázos kérdés. Melyikkel járok jobban, ha átalányt fizetek vagy, ha havonta bemondom az óraállást? Többi lent.

Figyelt kérdés

50 m2-es tégla társasházban lakunk. Van egy nagy kb 24m2-es szobánk egy konvektorral, kisszoba kb 10-12 m2 egy konvektorral, pici fürdő konvektorral, folyosón, főzőfülkében nincs fűtés.

Nemrégiben (1 éven belül) így változott a gázszámlánk... 9000, 11 000 most 12 ezer párszáz az átalány. Most jött ki az éves elszámoló... 76 000. Teljesen padlót fogtam! A gyedem nincs ennyi.

Tavaly júniusban született a kisfiunk, nyilván többet fűtöttünk, de nálunk a konvektorok általában a legalacsonyabb szinten mennek, így is elég meleg volt mindig. A fürdőben csak akkor fűtöttünk, ha fürdeni mentünk, utána elzártuk.

Szerintetek jobban járnánk, ha havonta beolvasnánk az óraállást, vagy inkább maradjon átalány? Most meg is emelték az átalányunkat.

Valaki hasonló paraméterekkel, le tudná írni mennyi a számlája, átalányos és beolvasós is jöhet.

Köszönöm!

2010. júl. 22. 09:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nekem az átalány vált be. Általában év végén túlfizetésem van,így az első számla összege minimális.

Igaz,hogy nyáron többet fizetek,mint amennyit használtam .De amíg a fogyasztás alapján fizettem,akkor télen vagy a végelszámolásnál nagyon sokat kellett fizetnem.

2010. júl. 22. 10:04
 2/13 A kérdező kommentje:

Én is ettől félek... nehogy az legyen, hogy nyáron pl 1500 Ft, télen meg 150 000. :( Bár a férjem azt mondja, hogy minden hónapban tegyünk félre a gázszámlára, erre mondtam én, hogy akkor ugyanott vagyunk, mintha nekik fizetnénk a magasabb gázt nyáron is.

Tavalyi elszámoláskor mínuszos gázszámla jött ki, tavalyelőtt 30 ezer.

Ma megy be a férjem részletfizetést kérni, addigra át kellene rágnom magamban, hogy átalány vagy beolvasós.

2010. júl. 22. 10:08
 3/13 anonim ***** válasza:

télen 150.000, hát persze.....

amúgy az általány nem jó. érdemes rendesen bediktálni. ennyi. tudod addig nyújtózkodj...

2010. júl. 22. 10:28
 4/13 A kérdező kommentje:

A 150 ezret túlzásnak szántam... csak mintegy szemléltetve a különbséget nyár és tél között.

Nekem ez a 76 nagyon sok, és gondoltam ha nyáron sem fizetem a 12-t, csak pl 1500-at akkor simán kijön a 100-as csekk. Vagy rosszul látom?

2010. júl. 22. 10:46
 5/13 anonim ***** válasza:
Így is, úgy is ugyanannyit fizetsz. Azért jobb a diktálás, mert így nyáron félreteszed, de NÁLAD VAN! Nálad kamatozik, és ha megszorulsz (műtétre kell, vagy ilyesmi), akkor ott van a félretett pénz, nem kell hitelt felvenned, kölcsönkérned. És legalább pontosabb képed van arról is, hogy mennyit fogyasztasz télen...
2010. júl. 22. 11:10
 6/13 anonim ***** válasza:

Az általány a jobb, mert ugyan igy nyáron többet fizetsz,de télen is ugyanannyit - igy a fizetést jobban be tudod osztani. AZ meg hülyeség, hogy nyáron félreteszed - egyrészt honnan tudod, hogy télten mennyit kell majd füteni, másrészt a legtöbb ember úgyis elkölti, ami pénze van, nem fog havi 30-40000 Ft-okat félrerakni csak azért, hogy télen ne hiányozzon, inkább vesz belöle valami fontosat, vagy elmegy nyaralni. Ha utána télen nicsn ott a pénz, akkor ugyan megfogadja, hogy majd legközelebb másként lesz - de aztán megint ugyanúgy csinálja akkor is.

A havi leolvasás csak annak éri meg, akinek mindig elég pénze van, akármennyire is megugrik a fogyasztás.

2010. júl. 22. 11:53
 7/13 anonim ***** válasza:
Vagyis inkább a havi leolvasás annak éri meg, akinek nincs önuralma, hogy nyáron félretegyen..:)
2010. júl. 22. 12:36
 8/13 anonim ***** válasza:

nálunk a szobában egy radiátor van de gáz a melegítőnk már mint a bojler így azt jó sokat használjuk.mi átalányt fizetünk ami havonta 7000FT.ami szerintem nem sok ja mi a gas szolgáltatónál vagyunk.és szerintem ez így nagyon jó.

nem tudom de ez a 12000 nem sok egy picit egy 50 nm2 lakás felfűtésére.hát én soknak találom.

2010. júl. 22. 12:44
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem tudom mennyire sok a 12e, pár hónapja még csak 9 volt, gondolom a gázár emelés miatt ekkora.

108 m3 volt az átalányunk, ezt most 136-ra emelték, szóval így megint több lesz, mint 12e. A meleg víz is gázról megy, a tűzhely is.

2010. júl. 22. 13:17
 10/13 anonim ***** válasza:
180 m2-es családi házunkban volt 180 ezer ft a gázszámla, már az első nagyobb emelés után, azóta villannyal fűtünk télen csak 1 szobát, a többit lezárjuk, jobban megéri!
2010. júl. 22. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!