Aroma diffúzorba milyen illatolajat lehet tenni?
Jé. Én is ilyesmit néztem mostanában. De ez elég fura akkor. Mert az olaj nem oldódik vízben, és a rendes illóolajok olajok. Az aromásított cuccok egészen mások, csak illatot adnak és nincs egyéb hatásuk (még káros is lehet).
Milyen fajtát vettél?
Ezek a készülékek ultrahanggal működnek. Magyarán nagyon apró részecskékre bontja a folyadékot, így olyan hatást kelt mintha "füstölne". Plusz ezzel a módszerrel az illat molekulák sokkal hatékonyabban tudnak a légtérbe kerülni.
Az olaj nem tenne kárt a készülékben, csak kérdéses mennyire rakódna (csapódna ki a készülék) falára használat közben. Na meg hogy mennyire lenne hatékony az illat.
Októberben vettem egy hasonló készüléket 40 ezerért, abba eddig csak azokat öntöttem amiket lehetett rendelni hozzá a honlapján.
De majd lehet megpróbálkozok valami természetes olajjal, hogy milyen eredményt produkál.
Létezik természetes aroma víz. Bár nem igen kapni.
Akkor én lemondok róla, ha normális illóolajjal nem ajánlott.
Én kipróbálnám a rendes illóolajat. Kínából ezeket a diffúzorokat féláron lehet rendelni.
Még az illat műhely. hu oldalon is a sima illóolajat írják.
Igen, én is desztillált vízzel használom, azt is írták.
És mivel szoktad áttörölni? Csak simán egy nedves ronggyal?
Sajnos németül nem beszélek a Tchibo pedig gondolom eredetileg az, de az angol verzió azt írja hogy "Fragrances containing oil (e.g. eucalyptus oil) must not be used as these may damage the appliance. Only use water-soluble fragrances."
De aztán a fene tudja mostmár, csak ki fogom próbálni valami levendulával vagy teafával...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!