Mi lenne gazdaságos, ami kivitelezhető is? (Fűtés)
Olcsóbban fogok házat venni,így pedig gázfűtésre esélyem sincs,viszont a gyerekkori dolgokra emlékezve utálom a fatüzelést.
Így elgondolkoztam alternatívákon,és érdekelne,hogy árammal vagy esetleg olajkályhával mennyire érné meg fűteni? Kis területről,max 1 nagyobb szobáról lenne szó. Annak a befűtése volna a lényeg,de ha akad nagyobb teljesítményű megoldás,nem zárkózom el tőle.
#1 #2 szerintem a kérdésből kiderült, hogy a kérdezőnek jelenleg nincs fél milliója klímára.
Már pedig még mindig egy kis kandallókályhával jönnél ki a legolcsóbban.
Az elektromos alternatíváid üzemeltetése egy vagyonba kerül, nyugodtan számolhatsz kedvezményes áram nélkül napi 2000+ forintot, az egy hónapban minimum 60 ezer.
Ennek a töredékéből kifűtesz egy szobát egy 7kW-os kályhával.
Tulajdonképpen mindenki jó írt.
Én azt tanácsolom, hogy idén ezt a 2-3 hónapot még bírd ki egy kis fatüzelésű kályhával. (Gondolom, hogy van kémény.)
Azután van egy éved, hogy összespóroljál egy inverteres klímára, amire kérhetsz a helyi elektromos művektől kedvezményes tarifát.
Onnantól nem kell fával kínlódnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!