Jelnleg szerintetek melyik a leggazdaságosabb és mégsem több százezres beruházással bíró kiegészítő fűtés?
az elektromos statikus fűtés a legrosszabb. Ha lehet javasolnom, akkor vásárolj egy halk ventillátoros hősugárzót, amit ezer watton, normál fordulaton üzemeltetve még elégedett is leszel.
a többi csak porhintés. A lényeg, hogy kavarja a levegőt...az még jobb, ha 1-es fokozaton, téli forgásirányban működik a mennyezetventillátorod is.
sem penészesedés, sem horror villanyszámlád nem lesz
szerintem
Ha van működő kéményed, egy jó kályhánál, vagy kandallónál nincs hatékonyabb.
Ha nincs, még akkor is megfontolandó egy külső kémény.
A radiátor csere így szezon közben elég rizikós, majd tavasszal. Addig legegyszerűbb egy kis hősugárzó. Olyan, amin van fokozat szabályozó, mert elég lesz alacsony fokozaton járatni. Később is jó lesz, átmeneti időszakban, amikor még nem kell fűteni, de este jó lenne egy kis meleg...
Valami ilyesmi, ez jól szabályozható: [link]
Én úgy oldottam meg, hogy egy szobaventilátorral javítottam a kis radiátor hőleadását.
Úgy, hogy egész nap ott voltam és amikor bekapcsolt a fűtés, akkor bekapcsoltam a ventilátort.
(Hőfokkapcsolóval is meg lehetne oldani.)
A leghidegebb szobából a legmelegebb lett.
Nyilván hosszabb távon nem megoldás, de ennél olcsóbb nincs.
Ahogy fentebb már írták, közvetlenül a radiátor alá teszel/felszerelsz egy néhány Wattos kis ventilátort, hogy felgyorsítsa a levegő átáramlását.
Sokkal több hőt nyersz ki a radiátorból, azaz jobban fog fűteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!