Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szerelhet -e a szomszédom...

Szerelhet -e a szomszédom megkérdezésem nélkül klímát közös (tulajdonú) házban?

Figyelt kérdés
Közös házban lakunk ezért a fal is közös,mindkettőnk ablaka arra nyílik.Közvetlenül az én ablakom mellé szeretné(akarja!!!)szereltetni.Gyermekeimet zavarná éjszaka a folyamatos zaj.
2010. júl. 21. 11:45
 1/6 anonim ***** válasza:
Elvileg igen, hiszen ő is tulajdonos.
2010. júl. 21. 11:50
 2/6 A kérdező kommentje:
Kösz a választ!Én úgy tudom,hogy mindkét tulajdonosnak kell a bele egyezése...főleg ha olyan változás történik ami a másikat hátrányosan érinti!?
2010. júl. 21. 11:54
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem meg nem. A külső falak közösek, azokon módosítani (és régebben ide tartozott a klíma-kültéri is) csak közösen szabad! Ugyanezen az elven, ha ő szereltethet, mert a fal az övé (is), akkor te meg leszerelteted, mert a tied (is). Vagy köréépítesz egy faládát..

Legyen tekintettel, és szereltesse oda a klímát, ahol téged sem zavar!

2010. júl. 21. 12:04
 4/6 anonim ***** válasza:
ha homlokzatra kerül amúgy is engedélyköteles.
2010. júl. 21. 16:26
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. júl. 22. 07:29
 6/6 A kérdező kommentje:
Sajnos azóta felszereltette...Pont az ablakom mellé.Egész éjjel búg ráadásul a kondenzvíz is folyik végig a falamon.Az önkormányzatnál jeleztem,kapott felszólítást.Ennek ellenére már csak dacból sem szedi le.
2010. aug. 4. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!