Rosszul lett begyújtva a cserépkályha, és most visszafele száll a füst. Mi a teendő?
Ki kell szedni a fát és kivinni szabadba, mást nagyon nem tudsz tenni.
Én is jártam már így párszor mikor még kályhával (is) fűtöttem. Többek között ezért is szüntettem be a lakótérben lévő fatüzelést.
Jelenleg magas a légnyomás, párás, meleg, nehéz a levegő. Ilyenkor úgynevezett "légdugó" keletkezhet a kéményben, és a húzat (mivel nem indul be a keringés) nem viszi ki a füstöt.
Fel kell fűteni a kéményt újságpapírral, vagy paraffinos ronggyal, hogy megszűnjön a dugó a kéményben, és csak utána rakni rá fát.
Ahogy a 2 es írta. Ha kéménybe erősen húz a láng felfelé,akkor ott van huzat.Ilyenkor kell a kályhán is huzatot adni .
Egyébként begyújtás előtt is lehet a huzatot ellenőrizni .
Tűztér,rostája tiszta,ajtó bezárva .Hamu ajtó kinyitni,egy szalvétát oda tenni.A huzatnak oda kell rántani,és ott megtartani. Begyújtani úgy kell,olyan apró fával,ami nagy lánggal fog égni,ez áttöri a kályhában lévő hideg levegőt .Ha langyos a kályha akkor nem lehet huzat gond .
Tudom, hogy mikor van huzat és hogy hogyan kell ellenőrinzi. Begyújtani is tudok.
Nem ez a kérdés. Valaki más gyújtott be, de csak pírt égetett, és nem megy ki a füst. 4-5 órája nem tudott kimenni a füst, ha kinyitom valamelyik ajtaját akkor dől befele a füst. Ha zárva, akkor is szivárog..
Erre kellene SOS segítség, hogy miként szüntethetem meg a füstöt.
Ami bentragadt füst a kémény rendszerben, az szép lassan vissza szivárgott. Jól kiszellőztettünk.
Utána sikerült újra huzatot csinálni, bár nem volt egyszerű. Azóta jól szuperál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!