Mik a fortélyai a cserépkályha üvegajtaja körbefugázásnak?
Szivárog az ajtó körüli részen a füst.
Nem ott, ahol a fém az üveggel érintkezik,
hanem ott, ahol a vaskeret a cserépkályhával.
Feuerfestmörtel nevű anyagot vetettek velem (jó drága).
1.Hogyan készítsem elő a felületet?
2. Kivéssem-e körben a megrepedezett fugát?
3.Milyen sűrűségűre keverjem a masszát?
Én biztos, hogy samottal és vízüveggel csinálnám, mert az a legolcsóbb megoldás és szerintem a legjobb is.
De lehet különböző tömítőanyagokat vásárolni, ha nem akarnék vele "mekkelekeskedni" akkor ezt venném:
2-es vagyok és látom pont a kérdésedre nem válaszoltunk:
Ha vettél már Feuerfestmörtel-t, akkor azon rajta van a keverési arány, a régi fugát meg ha repedezett és lötyög természetesen ki kell szedni. A felületet amin dolgozol, általában előírás szerint pormentesíteni kell.
De nem értem, a zacskóra nincs írva semmi?
Köszönöm szépen.
Magyarul nincs, és olyan apró betűs, hogy kiolvashatatlan.
Tehát mindent kiszedni a résekből és pormentesíteni.
Glettelés előtt nedvesítsem be?
3-as válaszolónak!
Azt mondták az OBI-ban, hogy azok a fugázók az ajtóhoz nem elég jók, mert sokkal jobban ki van téve az ajtó a direkt lángnak, mint a kályha borító csempéi.
Nem értek hozzá, de azt mondták, hogy ne azt használjam.
Feuerfestmörtel= tűzálló habarcs. A kályhák tűzterének, járatainak a falazásához való.
Erre is megteszi. De ha van mód inkább vidd vissza.
Ha erre nincs mód akkor vedd figyelembe, hogy kihült kályhán lehet csak használni. A kötés ideje 24 óra. Ezután lehet csak újból befűteni.
Van kifejezetten kályhás fugázó anyag. Az sem olcsó.
Nagyobb tüzépeken kapható agyag tégla. Csak egy kis víz kell hozzá. Tökéletes megoldás az is. ...és olcsó.
Egyébbként ott nem volna szabad füstölnie. A huzatnak ott fals levegőt kellene szívnia. Kémény, kályha mikor volt tisztítva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!