Ablakon folyik a pára még akkor is, ha nem fűtöm a szobát?
Új helyre költöztem pár hónapja, és mióta beköszöntött a hideg, azóta konstans párás az ablakom.
Ha nem is fűtök, még a hideg szobában is pára alakul ki, ha pedig reggel felkelek, az egész estés lélegzés a zárt szobában nem is melegíti fel igazán a szobát, mégis az ablakról folyik le a víz, és sokszor tócsa jelenik meg a belső párkányon.
Végig az egész ablakon pára van csak azzal, hogy benne tartózkodom, fűtés nélkül. A sarkakon pedig konstans cseppek vannak, a nyílások mentén is.
Most a hetediken lakok, de anno az elsőn még fűtés mellett is csak épp hogy elkezdett párásodni az ablak. Itt pedig fűtés nélkül csöpög a víz az ablakkeretről. Mindkét lakás új építésű.
Miért van ez? Mit lehet tenni?
Előre is köszi!
Ha melegebb a levegö a lakásban, akkor több párát tart magában, minél hidegebb, annál több csapódik ki belöle!
Ha nem akatrod, hogy folyjon a víz, akkor fütsed rendesen a lakást!
Majd nézzed meg minusz 10 foknál milyen párát fújsz ki .
Mint a cigi füst .
1. Valóban rengeteg párát termel egy ember.
2. Minél jobban szigetelnek a nyílászárók annál nagyobb gondot okoz a pára.
3. Ahogy már említették, hidegben több csapódik ki.
Rendben, köszönöm szépen a segítséget! :)
Bár fura, hogy 22 fokban ennyi sok csapódik ki, eddig mindig ennyiben voltam kb.
Szellőztettem és 80 százalékról lement 65-re, de pár órán belül máris 85 százalékra felment. Pedig 24 fok van.
Miért? Egy 30 négyzetméteres szobáról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!