A lakásomban minden nyílászárót kicseréltettem . Most a hideg beálltával minden ablakomon folyik a víz. A pára lecsapódik. Mitől van?
A jól szigetelő modern műanyag v. faablak egy nagy átverés, elképzelhető, hogy a gyógyszergyárak támogatják a népszerűsítését. Megszűnik a lakás szükséges légcseréje.
Az a legkevesebb, hogy víz folyik az ablakon vagy megjelenik egy kis penész.
Egy átlagos hálószobában kb. 5 óra alatt az egészségtelenség határára ér a széndioxidszint, azaz fel kellene húzni a vekkert, hogy éjjel 3-kor szellőztessünk... A magas széndioxid-koncentráció légúti betegségeket okoz, az ember (főleg gyerek) egész télen köhög, taknyos, ameddig nem lehet nyitott ablaknál aludni. Tudom, nálam is így volt, ameddig el nem költöztem onnan egy régi faablakos házba.
Itt meg elkövettem azt a hibát, hogy az egyik hálószoba előtt a teraszt beüvegeztettem, aminél fogva egy tél alatt csupa penész lett az a szoba. A következő évben a plafon alatt átfúrtam a falat, és beraktam egy 63-as PVC-csövet, ez szellőzik télen-nyáron, nagyon nagy hidegben lecsökkentem a belső oldalon a nyílást egy ajtóféleséggel. Ez pótolja az ablak szellőzését.
Gumiszigetelésű ablakra meg lehet szereltetni szellőzőt, ami szintén ezt a célt szolgálja.
Szobákba is tegyél fel szellőzőt. "automata" ha nedves a levegő akkor nyit, ha száraz akkor zár. Optimális lesz a lakás páratartalma.
Sziasztok.
Ezeknek az automata szellőzőknek a beszerelése mindenképpen szakembert igényel? vagy beszerelhetőek némi képzelő erő. és kézügyesség birtokában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!