Nagyon ledöbbentem, tényleg sok szemetet termel a háztartásom?
Különben hányan termelitek ezt a 60 litert?
Mert szerintem a 10 liter az fejenként van.
Biztos, hogy a legtöbb embernek jóval több, mint 10 liter. Honnan vetted ezt az adatot?
Én egyedül kijövök annyiból, de mindent szelektíven gyűjtök, és alig van háztartásom.
Itt van egy statisztika például, bár a kérdés előtt másikat néztem:
Két hetente telik meg a 120 literes kuka, akkor szoktam kihúzni bár akkor sincs mindig tele. A szelektív is 120 literes, azt mondjuk alapból 2 hetente viszik csak el, de az is kb félig szokott lenni.
Nem igazán szoktam figyelni, hogy mi mennyi csomagolóanyagot tartalmaz, amit meg kell venni, azt úgy is meg kell venni.
Bevásárlótáska az alap, nejlon szatyrokat nem fogok 50-100 forintokért venni.
Csak érdekességnek, ha már csomagolóanyagról van szó.
Elég sűrűn szoktam IKEA-s bútor rendszereket (konyha, fürdő, nappali stb.) összeszerelni.
A héten csináltam egy átlagos családi ház konyhát, 5 elem alul-felül, ennek a konyhának durván 600 liter volt a csomagoló anyaga.
Három 120 literes szelektív kuka megtaposva plusz még mindegyiknek a tetejére pakolva, és egy nagy 200 literes szemeteszsák hungarocell.
Iszonyat mennyiségű csomagolóanyagot használ az IKEA.
Egyébként a legnagyobb környezetszennyezést a szerves hulladék okozza nem a nejlonszatyrok, mikor elkezd metánt termelni a szeméttelepeken a föld alatt 10 méterrel, és pusztítja vele az ózonréteget.
Mi 3 felnőtt, 2 hetente tele szelektív 240 literes sajnos, bár nincs nagyon megtaposva, kb a flakonokat összenyomjuk és annyi. A szerves hulladék külön kukában van, de 2 hetente max 60 liter a levágott fűvel együtt. A kommunális 240 literes meg 2 hét alatt negyedéig se telik meg. Havonta azért szoktam elvitetni mert büdös.
Sajnos a műanyag hulladékból van a legtöbb nálunk. Az a kevés zöldség amit meg tudok venni csomagolás nélkül, alig látszik meg a mennyiségen.
Ezt a tárgyat ismered?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!