Miért szidják sokan a panelházakat?

... pedig a csúszózsalus klasszisokkal jobb a panelnél hőtartásban is, mivel nem panelekből van összerakosgatva, hanem egybe van öntve az egész ház.
Csak hát beton az is.

"Viszont az utca túloldalán a 120 éves tégla házakban ez egy 150-200 nm-es lakás rezsije, nem egy 50 nm-esé!
Mi a 90-es években csúszózsalus lakótelepi házból régibe költöztünk 50 nm-ből 90 nm-be és ezzel a rezsink pontosan megfeleződött!!"
A kertesnél/családinál viszont ott van egy csomó olyan REJTETT kiadás, amit nem számolsz bele közvetlenül a rezsibe hónapról hónapra (mint a vizet, villanyt, gázt), de plusz kiadásként jelentkezik. Pl. fűnyíróba benzin, ablakokra ajtókra festékek, kültéri falfestékek, habarcs, tapasztás, toldozgatás-foltozgatás, javítgatások, kerítés vagy garázsajtó festegetése, javítás költségei, viharkárok esetén tető foltozgatás, cserép pótolgatás és még nagyon sok minden, amik a panelekben nincsenek. Ha ezt mind összeszámolod, nem biztos, hogy olcsóbb, mint a panel. Sőt. De én nem szeretném egyik mellet sem letenni a kardot. Ezért írtam, hogy mindegyiknek van előnye és hátránya is.

Utolsó!
Aki kertes házat vesz, az nem azért teszi mert versenyezni akar egy panelnek a rezsijével.
(Aki Mercit vesz, az nem azért teszi, mert versenyezni akar egy Trabanttal.)
Nem is értem, hogy hogyan lehetne összehasonlítani egy 40 m2-es panellakás rezsijét, egy x100 m2-es családi házéval, ahol -többnyire- magában csak a nappali ekkora??!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!