Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Valami jó megoldast mondana...

Valami jó megoldast mondana valaki?

Figyelt kérdés
Van a háztombunkon egy kozos vaskapu amit kb. minden lakó használ. A probléma az, hogy akarva akaratlanul többen bevagjak. Többször szóltam már, hogy engem ez nagyon zavar, tudnillik az ablakom a vaskapu mellett van és a fal is vékony. Van, hogy erre kelek hajnalban éjszaka. Milyen megoldással lehet ezt a kaput "elcsendesíteni?
2019. szept. 11. 07:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyára befér egy gumiból vagy más anyagból készült szalag hangtompítónak. Esetleg a kilincs (zár) nyelvének a nyílását kell majd kiszélesíteni, hogy bekattanjon a nyílásába, mert a gumi nem engedné a bekattanását.

Ha megoldható (gondolom, hogy igen), szóba jöhet olyan hidraulikus szerkezet felszerelése (megnevezését nem tudom), ami sok ajtó fölött látható (pl. személyi felvonók, irodaajtók stb).

2019. szept. 11. 08:12
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
2019. szept. 11. 09:07
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Így keresd: automata ajtózáró.
2019. szept. 11. 09:32
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
De az sem mindegy milyen, mert van olyan, ami tompítja a csapódást is. Az egyszerűbbek, csak a csukódást segítik, de csapódni, attól csapódik. Tapasztalat, nálunk is panaszkodnak emiatt a földszinti lakók.
2019. szept. 11. 11:30
 5/7 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ez amolyan kijarati kapu az utcára. Kinyitható rendesen nagyra is, hogy a kocsik be tudjanak állni. Ne úgy képzeljétek el mint egy tarsas ház bejarati ajtajat. Ez egy nagy kapu amin az autók is közlekednek. A plafon ahova felszerelheto lenne ez pedig nagyon magasan van a kapuhoz képest.
2019. szept. 11. 23:32
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Felragasztható szigetelőcsíkot próbálnám meg.
2019. szept. 12. 07:55
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Magyarázó válaszod után nincs jobb ötletem, mint amit legelsőként tanácsoltam: gumi- vagy tömörebb szivacscsík, ha nem is a kapu teljes magasságában.
2019. szept. 12. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!