Épülő családiház villanyszereléséért nem sok ez az árajánlat egy kicsit?
Mindenkeppen erdemes tobb villanyszerelotol is arajanlatot kerni, nem kell hogy amit az elso ajanl, az legyen a jo neked. Egyaltalan nem biztos hogy mas is ugyanilyen oraberben dolgozik mint ok!
Kerj masoktol is arajanlatot!
Az nem árajánlat, hogy adhoc valaki benyög egy számot,
Részletezve kérj több helyről.
Anyagköltség, munkaóra, munkadíj , vállalt határidő.
csak így tudsz összehasonlítást tenni
Én szeged környéki faluban, Szatymazon építkeztem 3 éve, kaptam csak munkadíjra 350000.- forintos ajánlatot + a bekötéssel járó költségek. Aztán a végén egy villanyszerelő haverral 2 hétvége alatt megcsináltuk a komplett belső szerelést, és egy Démász(áramszolgáltató)-partner szerelővel a külső, bekötési munkákat. Cakk és pakk anyagostól olyan 150-180000.- forintba fájt, meg munkába!
Azóta is tökéletes. Szembe szomszédunk "profi" villanyszerelővel csináltatta, áthívott büszkélkedni, majdnem kiröhögtem, falon kívüli biztosíték-doboz, az egész (nagy és modern) ház összesen 4 biztosítékra kötve, stb. Úgy emlékszem, neki ez 500000-be került. Azt ajánlom nagyon nézz szét, beszéljétek át, kérj referenciát, írjátok le, mit kapsz a pénzedért részletesen! Az ár nem drága, ha riasztónak, kamerának, internetnek, digi tv-nek, mittudoménminek bekábeleznek, profi munkát végeznek, jó anyagokat használnak és mondjuk a szerelvényezésért nem számolnak + 1000.-/db-ot!
Figyelj oda!
Üdv mindenkinek. Én egy "ügyeskezű laikus" vagyok, vagyis megcsináltam eddig is a házunk ilyesféle bajait, korszerűsítettem stb. Tényleg komoly árakkal lehet találkozni, ami az alapanyagot tekinti /Szfv-n/. Ha csak egy mostanság elfogadott villanyóra-szekrényt nézel, kb 60000 HUF. Baromi árak. S egy csak az egyik. A másik, hogy a szakembereknek - fájó tapasztalataim szerint - elég vastagon fog a tolluk. "Semmi munkáért" képesek elkérni 5K-t, akkor egy komplett házért lehet reális a 660K. Harmadik: egyre szarabb a forint.
S ezt is tedd mérlegre: van egy új ház /relatív/ akárhol, ugyanaz az alapanyag, ugyanaz a meló megcsinálni egy ilyent vidéken, mint nagyvárosban. Tehát ezen nem csodálkozom, hogy ugyanannyiba kerül. Sőt, még ha a kiszállás is hozzájön...
Sajnos tényleg lehet, hogy árában van a dolog...
Legyen szép napotok :)
>Laci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!