Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Portugáliába költözés úgy,...

Portugáliába költözés úgy, hogy nem tudok portugálul?

Figyelt kérdés

Nem most szeretnék kiköltözni, mivel még egy évem van hátra középiskolából, hanem majd jövőre miután befejeztem. 18 éves vagyok, jártam már Portugáliába és nagyon megszerettem az ottani kultúrát valamint az ott élők gondolkodásmódját is. Nem tudok portugálul, csak középszinten angolul, viszont szeptembertől el akarom kezdeni tanulni.

Arra lennék kíváncsi, hogy milyen Lisszabonban élni, mennyire nehéz megtanulni a portugál nyelvet, mennyire nehéz munkát, valamint albérletet találni és mennyi az a minimum összeg ami kell hogy az első 1-2 hónapba meg tudjak élni?

2019. júl. 23. 21:36
 1/4 A kérdező kommentje:
Vegyésztechnikusi végzettségem lesz, de mivel nem ezzel szeretnék foglalkozni arra gondoltam hogy elvégzek egy pincér képzést is, mivel azzal sok helyen el lehet helyezkedni, és amíg a portugál nem megy tökéletesen addig pincérkedni is tudnék, utána pedig tudnék váltani más állásra.
2019. júl. 23. 21:39
 2/4 anonim válasza:
87%

Egyedül mennél?

Van kint vki rokonod vagy ismerősöd akihez ki tudnál költözni?

Ha angolul beszélsz,az mindenképpen jól jön :) Beszélgess sokat Portugáliában majd és akkor rád ragad hamar a nyelvtudás; ez utóbbi attól függ milyen könnyen tanulsz nyelveket. :)

Ha tudsz keress a neten levelezőpartnert aki portugál és tud angolul is, úgy még könnyebb lesz a Lisszaboni életed a jövőben.

Sajnos én nem dolgoztam még külföldön, de vannak ismerőseim akik kint élnek, vagy dolgoznak, illetve van olyan is akinél mindez múltidőben történt. Találtak melót és albérletet, vagy rokonnál szálltak meg (az utóbbival könnyebb a kinti élet )

Szerintem legalább fél milliót gyűjt össze még mielőtt költöznél,fejleszd az angolod mindenképp ,vagy épp gyakorold a portugált.

A duolingo-t tudom ajánlani mint nyelvtanulási programot, portugál is van rajta :)

2019. júl. 23. 21:58
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Jó hely. De am ott nem túl jók a fizuk EU viszonylatban. Majd megtanulsz, muszáj lesz. Multiál nem lesz gond, de az életben igen. A legtöbb nem beszél angolul és magyarul sem. A minimál bérek 800 EUR körül vannak, tehát 1000-1200 eur minimun kell havonta amíg nem kapsz normális fizut, ha nem putriban akarsz lakni.
2019. júl. 23. 22:07
 4/4 A kérdező kommentje:
Egyedül szeretnék menni, viszont nincsenek ott ismerőseim és rokonaim sem.
2019. júl. 24. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!