Kinek, hogy sikerült külföldre költözni?
A kérdés inkább most csak elméleti,de eljátszottam már jó párszor a gondolattal,hogy milyen lehet azoknak,akik mindent itt hagyva kimentek külföldre. Leginkább most még csak a tapasztalatok érdekelnének. Nekem a két álomcél Amerika,meg Anglia volt,tudom,egyik se könnyű,főleg az előbbi(zöldkártya stb.),bár néha hallom,az utóbbi sem,de akik kijutottak érdekelne,hogy sikerült. Hogy indultatok neki? Milyen kint az élet? Nehéz kint beilleszkedni? Kinek mennyire volt jó az angol nyelvtudása,mikor kiment? Tök egyedül mentetek,vagy családdal/barátokkal/párral? Illetve tudom,valószínűleg nevetséges a kérdés,de ugye olvastam sokszor,hogy írják,nem kevés pénz kell ahhoz,hogy ki tudjon az ember menni,de volt olyan,aki kockáztatva úgy ment ki kb,hogy kicsit mint a filmekben,hogy fogta magát „vitt két bőröndöt és nekiindult az úti célnak” (nyilván nem 0 forinttal,de mondjuk nem is milliókkal),vagy ez ebben a formában,hogy fogom a bőröndöt és megyek csak a filmekben létezik? Egyébként nem csak a fent említett két hely érdekel,természetesen mindenki történetére kíváncsi vagyok,aki külföldre költözött,legyen az bárhol.
Nem tudom,jó kategóriába írtam-e egyébként. És elnézést,ha kicsit hülyén fogalmaztam meg.
22/L
Szerintem akik ide írnak, azok nem költöztek külföldre.
Aki meg kint dolgozik, az nem ér rá gyakorizni, hajtja a melót, hogy minél hamarabb jöhessen haza.
Erre a kérdésre jobb felület a Facebbok.
Amúgy te mit szeretnél csinálni akárhol/bárhol?
Mihez értesz, mi a képesítésed?
Mert kurrens szakma esetén kapkodnak utánad, mosogatni meg takarítani kár gyűjtened egy millát (ennyi minimum kell) hogy kimehess
Értem! Köszönöm szépen a választ mindkettőtöknek! Huh hát látom akkor ezt a nagy kezdőtőket nem lehet "megúszni".
Kedves #1 válaszoló. Dekoratőrként végeztem. Kirakatrendezőként/visual merchandiser, de leginkább rendezvény(főként esküvői) dekoratőrként szeretnék elhelyezkedni.
Ezzel a végzettséggel az USA-ban tudod sz@rrá keresni magadat a dollármilliós esküvőkön.
(Sajnos elengedhetetlen lesz ehhez egy férj is onnan.)
Kedves 1# Én Írországban dolgozom és néha folnezek ide de láttam
de láttam mar itt másokat is.
Muszáj volt ki jönnöm , azóta sem bántam meg, de segítség nélkül nagyon nehéz.
Nagyon szépen köszönöm a választ mindenkinek,jó volt őket olvasni,ment a zöld kéz mindenhol!:)
#6-os
Igen azt néha én is szoktam nézni ilyen esküvős műsorokban,hogy milyen bazinagy esküvőket szoktak ott csinálni,csak hát igen a zöldkártya a probléma az USA-val(bár a zöldkártya lottónak már elkezdtem utána olvasni,de még nem sokat).Azt nem kockáztatnám meg,hogy "csak" a vízumért hozzámenjek egy idegenhez! Akkor inkább Anglia fele nézelődöm!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!