Lángvágásnál milyen szögben kell tartani a vágópisztolyt?
Figyelt kérdés
Nem arra az esetre gondolok amikor 15-20 -as lemezt darabolunk vágókocsival, hanem pl. bontásnál szögvasat vágunk. Én úgy tudtam, hogy a vágandó anyagra merőlegesen kell állnia a vágópisztolynak mindig. Lakatos szaki ma 50-es szögvasat vágott, és majdnem feküdt a pisztoly. A vágás irányába nézett a fúvóka, de kb 30 fokos szögben, vagy még laposabban megdöntötte a vágópisztolyt és úgy vágott. Melyik a helyes? Vagy teljesen mindegy? (Egy kezdő..)2019. ápr. 29. 22:05
1/3 anonim válasza:
Alapjában merőlegesen kellene állnia az anyagra, mert akkor lesz a legszebb a vágás, de bontáskor valójában mindegy, ahogy éppen kézre esik. A ferdén tartott pisztolynál kisebb az esélye a visszaégésnek is, mert kevésbé tud visszacsapni a szikra a fúvókába. Ha pl túl korán nyitja rá a vágást.
2/3 Tak válasza:
Szabadkézi vágást ecsetel a kérdező,kocsi nélkül.
Értelem szerű hogy a visszacsapódó ömledék lehet a legnagyobb gond,nincs jelentősége a felület minőségének.Ha lenne,azzal a módszerrel vágna az öreg.Szép szakma,de a trükkök csak a megfelelő tisztelettel tanulhatók el,vagy saját káron(se).
3/3 anonim válasza:
Szerintem azért vágta ferdén a szaki mert előkészítette hegesztéshez,azaz hogy a gyököléshez készítéséhez ne keljen túl sokat flexelni. Egyébként mindig merőlegesen vágunk lánggal,plazmával egyaránt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!