Létezik (vizes) KPE csőhöz hajlékony idom?
Olyanra gondolok ami hasonló (vagy éppen az) mint az a flexibilis cső, amit Pl. a gázkonvektort és a bejövő csapos gázcsonkot kötik össze sárga flexibilis csővel.
Nekem most egy merev vizes KPE és réz csövet kellene össze hoznom egy hasonló hajlékony csővel.
Alulról jön a KPE vizes cső, oldalról fölé pedig a 12 -es (vagy 15-ös) réz cső, és sajnos nem találkozik a két csonk össze, de össze kellene hozni, ehhez a fentebb említett flexibilis cső lenne a jó, De kimondottan ehhez nem találtam a neten sehol sem. Van ilyen? Létezik? és ha igen akkor be tudná valaki linkelni? Vagy van erre valami megoldás?
Ha csak néhány mm , akkor a rézcsövet hajlítanám/ vagy toldanám meg 1-2 forrasztós idommal, létezik mindenféle alakú és méretű idom vörösrézből, és nem is drágák ezek, viszonylag egyszerüen forraszthatóak. Kell egy gázlámpa, Degufit(forrasztópaszta), csiszolóvászon, és egy kis forrasztóón.
De flexivel is bekötheted, kurfliba , hurokba.. akárhogy. De meg mondom öszíntén, nekem ezek a flexikkel való bekötéseket, kókányolásnak tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!