Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Létezik (vizes) KPE csőhöz...

Létezik (vizes) KPE csőhöz hajlékony idom?

Figyelt kérdés

Olyanra gondolok ami hasonló (vagy éppen az) mint az a flexibilis cső, amit Pl. a gázkonvektort és a bejövő csapos gázcsonkot kötik össze sárga flexibilis csővel.

Nekem most egy merev vizes KPE és réz csövet kellene össze hoznom egy hasonló hajlékony csővel.

Alulról jön a KPE vizes cső, oldalról fölé pedig a 12 -es (vagy 15-ös) réz cső, és sajnos nem találkozik a két csonk össze, de össze kellene hozni, ehhez a fentebb említett flexibilis cső lenne a jó, De kimondottan ehhez nem találtam a neten sehol sem. Van ilyen? Létezik? és ha igen akkor be tudná valaki linkelni? Vagy van erre valami megoldás?

febr. 2. 14:28
 1/5 A kérdező kommentje:
Hozzá tenném, mi elött valaki felvetné, hogy a KPE és a réz cső mereven áll ki a falból, nem lehet ide oda hajlítgatni, pont ezért kellene.
febr. 2. 14:31
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem tudok ilyenről. Tömlővel kell megoldanod szerintem.
febr. 2. 16:05
 3/5 anonim ***** válasza:
Tölts fel róla fotót ide egyszerűbb lenne
febr. 2. 17:03
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha csak néhány mm , akkor a rézcsövet hajlítanám/ vagy toldanám meg 1-2 forrasztós idommal, létezik mindenféle alakú és méretű idom vörösrézből, és nem is drágák ezek, viszonylag egyszerüen forraszthatóak. Kell egy gázlámpa, Degufit(forrasztópaszta), csiszolóvászon, és egy kis forrasztóón.

De flexivel is bekötheted, kurfliba , hurokba.. akárhogy. De meg mondom öszíntén, nekem ezek a flexikkel való bekötéseket, kókányolásnak tartom.

febr. 2. 17:33
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Mindkét csőhöz lehet venni külsőmenetes idomot. A rézhez forraszthatót, a KPE-hez szorítóhüvelyest. Ezeket pedig egy sima hollanderes flexi csővel már egyszerűen összekötheted.
febr. 2. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!