Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Ytongot fúrókalapáccsal fúrni?

Ytongot fúrókalapáccsal fúrni?

Figyelt kérdés

Egy ytong falra szeretnék feltenni egy polcot (igen, van hozzá tiplim, tudom, hogy kevesebbet bír), de gőzöm sincs, hogy a fúrókalapácsommal simán fúrjak, vagy ütve?

Köszi!

2019. febr. 26. 01:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
simán és aránylag alacsony fordulaton (~5-600rpm)
2019. febr. 26. 06:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Egy sima akkus kézi fúrógép is viszi, csak kőzetfúrót tegyél bele. Ütni-verni tilos!
2019. febr. 26. 20:38
 3/8 A kérdező kommentje:
Nos, az igazság az, hogy sima fúró funkcióban nem vitte a gépem, nem tudom miért. Szóval alacsony fordulaton fúrókalapács funkcióban nagyjából 1 másodperc alatt megvolt a 6 centis furatom, pedig alig tartottam oda. A falam nem repedt meg, mert mindkét oldalt be van hálózva + glettelve, elég frankó.
2019. febr. 26. 22:08
 4/8 anonim ***** válasza:
Valószínűleg életlen a fúrószárad. Én is így jártam.
2019. febr. 27. 13:22
 5/8 anonim ***** válasza:
kőzetfúró nem viszi át a hálót, acélfúróval tudod az ytongot is de én 6-os tiplinek 5, vagy 5,5-ös fúróval fúrnék, inkább 5-össel bemegy a tipli úgyis, és jobban szorul
2019. febr. 28. 20:16
 6/8 anonim ***** válasza:

és persze nem ütve, mert az nem 6-os lesz hanem 8-as

pneumatikus fúrókalapáccsal még téglába is egy milivel kisebbel fúrok be, persze abba ütve. 10-es tipli 9-es fúró

2019. febr. 28. 20:18
 7/8 anonim ***** válasza:
Praktikerben vettem olyan fúrót ami t nem kell ütni. Nagyon drága, de téglába istenkirályul hasítja a lyukat, és nem töri szét. Ytongba is az.
2019. márc. 1. 00:50
 8/8 anonim válasza:
Mi a fúró típusa? Már csak hogy ne kérdezzem az amúgy sem tájékozott eladót - ha egyáltalán ott van.
2020. aug. 28. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!