Régi házunk ablakait ki kell cserélni mert már majnem szétesnek, de ahol megbontottam a méret miatt kiderült hogy az áthidaló is rossz állapotban van.
Fagerendázatú ház, koszorú tehát nincs rajta.
Milyen főbb lépései lehetnének/vannak az áthidalócserének?
Az a lehetőség ki van zárva, hogy szakember mert arra nincsen pénzem mert az több százezres tétel volna..de ilyen munkát még sosem csináltam...de azért nem vagyok tapasztalatlan.
én is a saját kezű meló híve vagyok, de ha ezt elszarod, akkor sok százezres kárt csinálhatsz a házadban, inkább hívj egy olcsón dolgozó kőművest
2010. jún. 22. 16:56
2/14 anonim válasza:
... aki majd pénzért bossza el neked.. De legalább kevésért..:)
Arra figyelj, hogy ne egyszerre cseréld a fal külső és belső oldalán, és a "másik" oldalt mindig rendesen támaszd alá!
2010. jún. 22. 17:53
3/14 anonim válasza:
Ha nem vagy biztos a dolgodban inkább hívj hozzáértőt.
2010. jún. 22. 18:52
4/14 anonim válasza:
Elöször is a födémet alá kell támasztani, a födém sulyátol függö vastagságu fa, vagy vas stolica, Doka, lább-al. De nem mindegy hogy hol és hogy a láb és a födém közé milyen vastagságú fejelést raksz, a lábakat kb 0,5méterre a faltol helyezd el, a fejelés min 10X15-ös legyen. A két láb egymástól max 2 méterre legyen. Ha ez fixen áll, rendessen felszoritotad a menyohoz csak akkor lehet elkezdeni a régi áthidaló bontását. Csak a fele vasagságot bonsd ki és helyezd be az áthidalot, ugy hogy ahol látszik a beton az a fele kerül felülre. Az áthidaló felet lévő falazatot rendessen ki kell ékelni, ne sajnáld a cementet a malterből. Remélem segitettem.
2010. jún. 22. 21:46
5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
Hát a szaki azt mondta, hogy 30-40e per ablak.
az 5 ablakra 150 minimum.Mert h ő neki kell segítség meg miegymás...nah meg a napi 2L bor.
Sajnos a tapaszt5alat szerint az reggel elfogy és utánna már nem megy nagy elánnal a munka.
Ezért kell nekem csinálni.És az is probléma, hogy az 5 ablak áthidalóját nem lehet egyszerre kikapni mert akkor ilyen időben az embert kiviszi a huzat és megfagy éhen:)
2010. jún. 25. 10:53
6/14 anonim válasza:
Az áthidalócsrét egy 150X150-es ablakcserével eggyüt én 32000 ft-ér csinálok vakolat javítással. Neked csak áramot és vizet kel biztosítanod a segédet én viszem alkohol tilos.
2010. jún. 25. 19:24
7/14 anonim válasza:
Jól keresel, basszus. Lám, nincs még válság eléggé.. Meglesz az olcsóbban is!
2010. jún. 25. 22:58
8/14 anonim válasza:
22:58 akkor számolj nagyokos 1db pu hab 1000 3db 1,75 cm-es áthidaló 1450ft-os méterárral 7612Ft Homok mész cement kb 1500 Ft ez összessen 10112 Ft Ha ezt levonod akkor 2 emberre két fél napra 22000 ft amiböl még levonod hogy 3szor oda is autozol (egyszer megbeszélni kétszer dolgozni)aztán elmész megvenni az anyagokat és utánna még adot is fizetsz (ez számlás ár)akkor ez tényleg nagy buli!!!!!!!
2010. jún. 26. 20:52
9/14 anonim válasza:
20:52 egyesek szerint, neked kéne fizetni, hogy megcsinálhasd ;)
2010. jún. 26. 21:02
10/14 anonim válasza:
Na látod, egyből egy csomó anyaggal kerül ennyibe... A logikát persze nem értem, hogy ha a purhabot, cementet és áthidalót igen, akkor a műanyag ablakot milyen logika alapján nem számítottad bele...
De mindegy is, a lényeg, hogy anyaggal ennyi. Írhattad volna, hogy 22-ért csinálod meg. Ha így gondoltad volna, ugye.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!