Parketta és hajópadló újra lakkozása. Csináljam magam? Van itt egy szaki?
Adott 50 m2 parketta és 25 m2 hajópadló. Legalább 30éve volt lakkozva, gondoltam ráférne megújítani.
Hogy kell?
Ablakot már festettem, gondolom ez se bonyolult...
Mit kell hozzá venni és mi a menete, van valami extra odafigyelnivaló a melóban?
Gondolom lakk kell. De milyen? melyik ami jó, ami nem túl drága, stb?
Továbbá, a hajópadló réseiből néhol hiányzik már a fuga (vagy mi), azt mivel pótoljam?
Tippeket előre is KÖSZI!
Huhh, 2× átolvastam, és még egy párszor megismétlem majd még, és jól átgondolom! :-) Nagyon köszi a részletes választ!!!
Felcsiszoltatni a régit???
Neee, hát ilyenre nem gondoltam. Igazából a parketta még nagyon szép ha azt vesszük, mert nagy részét szőnyeg takarta. Amit nem, az sem sokban tér el a szőnyeg alattitól, csak kicsit mattabb.
Tehát nincsenek ronda hibák, nagy kikoptatott foltok vagy valami. És nem nyikorog, nem mocorognak a darabok, erősen egyben az egész.
Éppen csak hogy továbbra se kopjon le fáig, ezért gondoltam, hogy jó lenne rá egy réteg lakk.
Hogy jól felmosok, portalanítom és lefestem ecsettel... Ez így nem jobb a semminél? Vagy így is elronthatom?
Még az ötlött be, hogy a festéket ha nem kaparják/égetik le ablakfáról, akkor is szokták smirglizni, hogy jobban tapadjon. Ebből az képzeltem elsőre, hogy a régi lakkot is megsmirglizni (de nem teljesen le, na...), és aztán portalanítás után új réteget rá. Másodikra meg az ugrik be, hogy akkor full karcol lesz, nem?
Na szóval abszolut hozzá nem értőként nem csiszolgatnám, csak ráfestenék inkább. ?!
A hajópadlós csúnyább. De csak az a néhány hely, ahol kiesett a fuga. Maga a lakkozás ott is szép, szőnyeges szoba az is. Csak a hézagokat pótolni és egyszer lelakkozni álmodtam ezt is.
Hülyeség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!