Milyen módszerrel tudnám ellenőrizni hogy a fal egyenes-e? Vízmérték nem jó
Vízmértékkel meg tudom azt nézni hogy függőleges-e, de ha pl. ilyen irányban meg van dőlve a fal, akkor a vízmérték nem jelzi:
Szeretném egyenesre vakolni, ezért kérdezem.
Egy egyenes lécet mellé teszel és már látod is.
Kb 3 méteres pont elég is.
Én a munka elején mérném ki a különbséget, és a padlón megjelölném. Utána már "csak" arra kell ügyelni, hogy
a) ahol vakolsz, ott a fal függőleges legyen;
b) és az újravakolt felület teljes hosszában egyenes vonalú legyen a fal (ne legyen benne sem domborulat, sem homorulat).
Ámde!
Én ilyen precízen, ha fejem tetejére állnék, akkor sem tudnám megcsinálni. Úgyhogy ha belépve a helyiségbe, nem zavaró a párhuzamosság hiánya, akkor hagynám a csudába, mert lehet, hogy a végeredmény még ötször rondább lesz, mint a mostani enyhe ferdeség. Illetve ordítóan nagy ferdeséget leszámítva inkább glettelném, mint vakolnám.
Vagy hívnék egy ultraprecíz szakit (ha találnék egyáltalán...), és vele kerül amibe kerül alapon megcsináltatnám. Ha annyira zavaró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!