Egy bojler víztartályának palástját hogyan lehet házi körülmények között egyenes vonalban körbevágni?
Már úgy érted, hogy a tartályhenger palástjára lenne szükséged, az alja és teteje nem kell?
Én az aljának és a tetejének a síkjával párhuzamosan tartanám a flexet, és szépen körbevágnám őket, mint egy kupak. A maradék palást éleit pedig szépen szintbe csiszolnám és sorjáznám utána.
Bojlernél könnyű, mert szabályos a két vége, van honnan mérni.
Pár helyen a végétől (vagy az illesztéstől) leméred a távolságot, megjelölöd pl. vékony alkoholos filccel.
Fogsz egy újságlapot, a felületre simítod, úgy, hogy az útjába kerülő összes jelzést érintse a széle, és a lap szélét végigjelölöd. Én úgy szoktam, hogy vastag alkoholos filccel végighúzom a lap és az anyag találkozását, és ez a szabad oldalán szabálytalan, a lap felőli oldalán meg egyenes. De lehet máshogy is. A lényeg, hogy van egy nyílegyenes, a bojler végével párhuzamos, a tengelyére merőleges vonalad, amit már lehet flex-szel vágni.
Ha szabálytalan végű csőről lenne szó, akkor meg az újságlapot körbe kellene tekerni a csövön, hogy a felülre kerülő része pont takarja az először hozzáfogott szélét, és így jól rásimítani.
Köszönöm, 3-as. Ez az újságos trükk valóban remek ötlet. Én valami széles ragasztószalagon gondolkodtam, de véleményem szerint még az is elcsúszhat. Szemben az újsággal, ami a nagy felületével kényszeríti ki az egyenes vonalat.
Megy a zöld pacsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!