Bari87 kérdése:
Bojlerból lehet központi fűtés csinálni?
Figyelt kérdés
Boljerra tennék radiátorokat és így egy zárt rendszer lenne. Keringető szivattyúval forgatva lenne. Tudom nem gazdaságos csak átmeneti állapot lenne.2018. júl. 26. 06:38
2/11 A kérdező kommentje:
Tágulási tartály kellhet ilyen megoldásnàl?
2018. júl. 26. 09:15
3/11 anonim válasza:
Rendkívül gazdaságtalan lenne, hiszen a bojlernél hiányzanak a kazán tetejéről a hőcserélő lemezek, amelyek a hő zömét átadnák a keringtetett víznek. Tágulási tartály meg természetszerűen kellene.
4/11 anonim válasza:
Még ha csumára kitekered sem fogja felfűteni a kéglit. 2200W a legnagyobb fűtőszál, annak is 4-6óra mire felfűti a 120literes bojlert, itt meg nem 120liter vizet kell melegíteni amit ráadásul keresztülvezetsz 2-3 hőleadó felületen. Amit villanyra költesz majd a "átmeneti időben" az lesz qrvasok.
5/11 anonim válasza:
Tágulási tartály feltétlenül kellene .Nagyon nem érné meg ezzel fűteni.
6/11 anonim válasza:
Akármennyire is "átmeneti" megoldás lenne, szinte 100%-ig biztos vagyok abban, hogy a villanyszámlára költött pénz már az első pár hónapban annyi lesz, mintha kiépítenél egy "nem átmeneti" rendszert, ráadásul ahogy előttem is mondták, képtelenség egy lakást/házat kifűteni bojlerrel. Egyszerűen nem erre van kitalálva.
120-150 ezer körül már kapsz "normális" elektromos kazánt is, igaz azt sem a legolcsóbb erre használni, de biztos vagyok benne, hogy jobb és gazdaságosabb mint egy bojler.
7/11 anonim válasza:
Sajnos azt sem tudjuk gáz vagy elektromos bojlerről van szó. Na nem mintha bármelyik is jó lenne így.
8/11 A kérdező kommentje:
60 m2 lenne kb villany bojler lenne. Azért gondoltam ezt mert olcsó lenne ki alakítani, meg mással nem tudok fűteni csak villannyal. Meg néztem 100literes 3 óra alatt 60 fokos a víz.
2018. júl. 26. 16:50
9/11 anonim válasza:
Ha mindenképp villannyal fűtesz, akkor is olcsóbb olajradiátort (inkább radiátorokat), vagy bármilyen elektromos fűtőtestet venni, mint ez a rendszer.
10/11 anonim válasza:
Ha jól értem még a radiátor rendszert is ki kellene építeni? Nem lenne ez olyan olcsó mint hiszed. Egyszerűbb és jobb lenne egy minőségi klíma beépítése. Nem igen lenne sokkal többe az se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!