Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Bojlerból lehet központi...

Bari87 kérdése:

Bojlerból lehet központi fűtés csinálni?

Figyelt kérdés
Boljerra tennék radiátorokat és így egy zárt rendszer lenne. Keringető szivattyúval forgatva lenne. Tudom nem gazdaságos csak átmeneti állapot lenne.

2018. júl. 26. 06:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
Lehetni lehet
2018. júl. 26. 07:56
 2/11 A kérdező kommentje:
Tágulási tartály kellhet ilyen megoldásnàl?
2018. júl. 26. 09:15
 3/11 anonim ***** válasza:
Rendkívül gazdaságtalan lenne, hiszen a bojlernél hiányzanak a kazán tetejéről a hőcserélő lemezek, amelyek a hő zömét átadnák a keringtetett víznek. Tágulási tartály meg természetszerűen kellene.
2018. júl. 26. 09:22
 4/11 anonim ***** válasza:
Még ha csumára kitekered sem fogja felfűteni a kéglit. 2200W a legnagyobb fűtőszál, annak is 4-6óra mire felfűti a 120literes bojlert, itt meg nem 120liter vizet kell melegíteni amit ráadásul keresztülvezetsz 2-3 hőleadó felületen. Amit villanyra költesz majd a "átmeneti időben" az lesz qrvasok.
2018. júl. 26. 10:07
 5/11 anonim ***** válasza:
Tágulási tartály feltétlenül kellene .Nagyon nem érné meg ezzel fűteni.
2018. júl. 26. 12:16
 6/11 anonim ***** válasza:

Akármennyire is "átmeneti" megoldás lenne, szinte 100%-ig biztos vagyok abban, hogy a villanyszámlára költött pénz már az első pár hónapban annyi lesz, mintha kiépítenél egy "nem átmeneti" rendszert, ráadásul ahogy előttem is mondták, képtelenség egy lakást/házat kifűteni bojlerrel. Egyszerűen nem erre van kitalálva.

120-150 ezer körül már kapsz "normális" elektromos kazánt is, igaz azt sem a legolcsóbb erre használni, de biztos vagyok benne, hogy jobb és gazdaságosabb mint egy bojler.

2018. júl. 26. 12:22
 7/11 anonim ***** válasza:
Sajnos azt sem tudjuk gáz vagy elektromos bojlerről van szó. Na nem mintha bármelyik is jó lenne így.
2018. júl. 26. 14:58
 8/11 A kérdező kommentje:
60 m2 lenne kb villany bojler lenne. Azért gondoltam ezt mert olcsó lenne ki alakítani, meg mással nem tudok fűteni csak villannyal. Meg néztem 100literes 3 óra alatt 60 fokos a víz.
2018. júl. 26. 16:50
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha mindenképp villannyal fűtesz, akkor is olcsóbb olajradiátort (inkább radiátorokat), vagy bármilyen elektromos fűtőtestet venni, mint ez a rendszer.
2018. júl. 26. 17:41
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha jól értem még a radiátor rendszert is ki kellene építeni? Nem lenne ez olyan olcsó mint hiszed. Egyszerűbb és jobb lenne egy minőségi klíma beépítése. Nem igen lenne sokkal többe az se.
2018. júl. 26. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!