Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Présház központi fűtés?

Présház központi fűtés?

Figyelt kérdés

Könyörgöm, laikusok, meg törvénymániások most ne válaszoljatok, nem érdekel.

Tehát adott i kazán, arra rákötök 1 radiátort, arra a csőre amelyiken jön a kazánból a forró víz, rákötök egy a tetőre vezető tágulási tartályban végződő csövet, aztán feltöltöm a rendszert vízzel, bedugom a konnektorba a cirkuláltató bigyót és lényegében ennyi a fűtés beszerelés?

Cél horgász kecó fűtése bontott anyagból lehető legolcsóbban kivitelezve.

2017. jan. 20. 09:35
 1/4 anonim ***** válasza:

1 radiátorhoz túlzás a kazán....még a legkisebbhez is.

Inkább dobj be egy kályhát és még olcsóbb is lesz

2017. jan. 20. 09:52
 2/4 A kérdező kommentje:

3 hét szabim lesz, és van a duna mentén egy eldugott présházam, van itthon egy házi barkácsolt kazánunk, még nagyapám fűtött vele, súlyban is 1 ember számára szállítható, van használaton kívül radiátor is, fűtés cső is, meg össze is tudom szerelni és igazából a gond, hogy a kazánt be tudom tenni a kocsiba meg ki tudom venni és vonszolni pár métert :)

3 hetet szeretnék ott remetéskedni, szóval csak ennyit kell kibírnia és a tetőtérbe szeretnék felvezetni egy radiátort, mert allul nem lehet aludni, mert nincs kaotikus a helyzet :) fa van dögivel, mivel a telek ami 50 éve nagy szőlő volt, mára akácos...

Szóval ezt a megoldást látom a legolcsóbbnak, csak az elmélet érdekel :) aztán ha nem működek, legrosszabb esetben leköltözök a hálózsákkal a "kazán" szerűség mellé aztán használom kályhaként csak ez lenne a kevésbé kényelmes... meleg meg csak aannyi kell, hogy ne haljak fagyhalált egy 15négyzetméteres lyukban :D

2017. jan. 20. 10:08
 3/4 A kérdező kommentje:
Amúgy a "kazán" fénykorában egy 2szobás parasztházban is csak kézmeleg radiátorokat produkált abból is csak 2t, én úgy gondoltam, hogy a fekvő radiátoron lenne a hálózsák, vagy ha véletlen nagyon meleg lenne, akkor a radiátoron egykét raklap és azon a hálózsák... szóval nem a vityilló kifűtése a cél, tényleg csak testmelegítés :D
2017. jan. 20. 10:12
 4/4 anonim ***** válasza:
Kivitelezhető,de legyen kb 20 l es tágulási,amiben 10 l víz legyen a teljes feltöltésnél.Ezt akár mennyezet alá is teheted,kevésbé van kitéve elhűlésnek ,fagyásnak.A tetőre max 1 túlfolyót kell kivezetni.A keringtetőt meg a visszatérőbe a kazánhoz közel .70-80 nál nem kell jobban felfűteni,vastagabb fák nem égnek nagyon.Huzattal lehet szabályozni az égést .Viz mindig legyen a tágulásiba ,véletlen se levegősödjön be a rendszer .
2017. jan. 21. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!