Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Bútornál a közézárodó ajtólapo...

Bútornál a közézárodó ajtólapot mennyivel kell kisebbre vágatni?

Figyelt kérdés
Készítek egy kis szekrényt és az ajtólapból nem tudom mennyit hagyjak el, hogy esetleg állítani is tudjak a lapon mikor felhelyezem. A baj hogy mindenki mást mond. Ti mit javasoltok? A "keretbe" amibe belemegy, !közézáródó pánt! esetén mennyit kell elhagyni? A keretem szélessége 80cm magassága 100cm. Az ajtólap jó ha 2db 39,5x99,5? vagy 2db 39cmx99cm? Ti hogy csináljátok?

2018. jún. 26. 12:20
 1/8 anonim ***** válasza:
2018. jún. 26. 12:38
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt én is megtaláltam. Szóval az egyik 2mm a másik 2 centit ajánl. Ez eddig jó, de szeretnék még több embert megkérdezni, hogy átláthatóbb legyen.
2018. jún. 26. 12:41
 3/8 anonim ***** válasza:

Én most egy éve csináltam egy kétajtós szekrényt, közézáró

pántos megoldással.

Az ajtó és az oldalsó bútorlap között 3mm-t kell hagyni. A két ajtó között középen pedig 5 mm-t.

Plusz számítsd hozzá az élfóliázást. Ha vasalható élfóliát akarsz, annak a szabvány szerinti vastagsága 0.4 mm.

Élfóliázás után legyenek meg azok a méretek, amiket megírtam, akkor nem lesz baj.

Egyéb: Eltérés inkább úgy legyen, hogy nagyobb hézag maradjon. Mert oldalt amúgy is a pántok állítócsavarjaival beállítod a 3mm-t, a két ajtó közötti esetleges nagyobb hézag pedig nem annyira feltűnő, mert úgyis oda takaróléc kerül (a bal ajtószárny belső felére). De azért 8-10 mm-nél több ne legyen, ha az esztétika is fontos számodra.

Még szükséged lesz az egészhez egy ún. forstnerfúróra, amely 35mm átmérőjű. Ez néhány ezer Ft, de csak egyszer kell megvenni, utána bebútorozhatod az egész házat...

Ha nem akarsz forstnerfúrót venni, akkor használhatsz zongorazsanért is.

Jó barkácsolást!

2018. jún. 27. 06:01
 4/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a hozzászólást!
2018. jún. 27. 09:12
 5/8 anonim ***** válasza:

Szívesen!

Ha elkezded majd csinálni amúgy, akkor a következő

felvetődő kérdésed az lesz, hogy az ajtó szélétől a forstnerfúróval mekkora távol legyen a kialakítandó

35 mm átmérőjű pántfurat.

Ehhez is tudok majd hasznosakat mondani, ha érdekel.

2018. jún. 27. 10:30
 6/8 TappancsMancs ***** válasza:
2mm-nél is már nyitható. A 3mm szerintem sok, küllemre is.
2018. jún. 27. 23:02
 7/8 TappancsMancs ***** válasza:
A 2 cm az valószínűleg egy kétajtós mindkét ajtó bal és jobb oldala 5 mm-ekkel számolva, de az 5 mm nagyon csúnya. 2 elég. Amúgy jobban jársz a rázáródóval, mert az teljesen rásimul a bútorra míg a közézáródónál a résen ha lassan is de porcsík lesz belül. Ha stílusra mindkettő jó akkor rázáródó.
2018. jún. 28. 06:57
 8/8 anonim ***** válasza:

6-nak.

Hát izlések és pofonok...

2018. jún. 28. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!