TV antenna bekötés?
Figyelt kérdés
Vettem egy Somogyi antennát, ami aktív, tehát adapter adja az áramot. Addig eljutottam h. a csonkított kábelt bekötöttem az antenna erősítőbe, de ha rákötöm a TV-re nincs adás, kell a táp is. Az adapterkábel végén, egy koax csatlakozó van, ezt kéne valami elosztóval (gondolom én) eljuttatni "mindenhova", tehát h. az antenna és a TV közé be tudjam az adaptert is kötni. Ehhez egy koax elosztó elég?2018. jún. 11. 11:03
2/5 anonim válasza:
Nem kell se milyen elosztó.Amit az első linkelt,annak a kis végébe bekötöd a koaxot,szépen megblankolva.A koax másik vége az antennába.Bedugod az adaptert és ráállítod a tévét a program kapcsolóval a tetőantennára.NEM az AV csatornákra.Ez a DVBT rendszer.Ez után a hangolási menüben elindítod az automata hangolást és egyenként megkeresi acsatornákat neked.Ha ez után akarod még be is rendszerezheted magadnak a sorrendet.
3/5 A kérdező kommentje:
KB értem, egyfelől amit linkeltél olyan van hozzá, azt kaptam. Aktíva cucc, kell neki a táp, azt értem is. De azt sehova nem tudom dugni. Tvbe megy a koax egyik fele, az antennába a másik, és hova tovább? még itt van egy adapter ami sehova nincs dugva, adás meg nincs a keresésre azt feleli h. nincs jel. Gondolom a tápot hiányolja de a 2 pont közé nem tudom hogyan illesszem be, arra kérdeztem az elosztót h. megoldás-e
2018. jún. 11. 13:25
4/5 anonim válasza:
Nem ezt írtam neked te lökött.A koax az adapter kisebbik végébe megy.Ott is van a helye.Az egy körmös biztosítású és ki kell pattintani.Abban találsz egy 3-as csavart az alatt pedig egy négy vagy hatlapfejű anyát.Na oda kötöd a koax középső egyszálú rézvezetékét szépen ráhajtva a csavar szárára belülre és meghúzod.Ekkor van a koax árnyékolója alu,vagy réz.Itt is le kell blankolni előtte róla a leg külső burkolatot még az elején.Ez is érjen a hozzárendelt fém leszorítóhoz,hogy legyen kontakt.Ennek a két pici csavarját kívülről meghúzod.Mikor belecsavaroztad fixre,bedugod a tv-be és a konnektorba.De ne keverd már üssze,hogy mit hová.Ha működik akkor jól kötöttl mindent és visszateheted azt az ici-pici fedelet is.Nem kell félned,mert ebbe csak 12 volt van.
5/5 anonim válasza:
Ja, és az árnyékoló és a közepén lévő rézszál nem érhet össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!