Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Miért csöpög a víz?

Miért csöpög a víz?

Figyelt kérdés
Kezdem azzal, hogy nő vagyok és szőke! :) Segítsetek kérlek. Csapbetétet cseréltem a wc-nél, mert nem lehetett rendesen elzárni. Pont ilyen: [link] Kitekertem a régit, betekertem az újat, de csöpög. Ott annál a négyszögletes végénél, ahol rámegy a "tekerő". Valamit rosszul csináltam, vagy rossz a csap amit vettem? Köszi ha segítetek.:)
2018. ápr. 7. 21:02
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
90%
Ha a tengelynél csöpög, akkor a tengely tömítésénél van a tömítetlenség. Le kell húzni a biztosító gyűrűt (Seeger gyűrű, az a felréselt biztosító, ami oldalirányból rá van húz van a tengelyre), akkor lefelé kihúzható a csap tengelye és azon kellene lennie egy kis szilikongumi O gyűrűnek, ami a tengely tömítéseként szerepel.
2018. ápr. 8. 14:34
 22/23 A kérdező kommentje:

Helyzet a következő! Elmentem egy másik üzletbe, ahol kerámiabetéteset szerettem volna venni, ahogy azt valaki javasolta. Mivel nem volt, vettem egy hagyományosat, olyan mint az előző. Kicserélte, és láss csodát tökéletes, nem csöpög sehol. Kérdeztem az eladót, aki mondta, hogy előfordult már, hogy selejtes volt és visszavitték. Azt is mondta, hogy elképzelhető a másik üzletbe szándékosan passzoltak el nekem olyat, amit más valaki visszavitt.

Köszönöm a segítőknek, mr.nagyokos meg tehet egy szívességet!

2018. ápr. 10. 17:41
 23/23 anonim ***** válasza:

Én javasoltam a kerámiabetétest. Itt Bp.-en kb. 4-500 Ft-ért kapható. Nagy előnye, hogy nem gumival zárja el a víz útját. Mivel a gumis előbb-utóbb úgyis tönkre megy, elöregszik, megkeményedik stb. ezért ezt majd újra meg kell venni, így rendszeres vásárlóik lesznek.

A kerámiabetétest azért nem tartják, mert azt csak egyszer kell megvenni, azután vagy 10 évig feléjük se nézne az ember.

A lényeg, hogy megoldódott a dolog.

2018. ápr. 11. 09:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!