A LIDL-es PARKSIDE szerszámgépek mennyire jók, megbízhatók?
Fantom83 -nak.
Szívesen neked adom azt az élezőgépet, és azt kívánom neked, (Ha már így nyilvánosan kifejtetted, hogy nem a gép sz@r, hanem én vagyok béna.) hogy életedbe ne legyen jobb géped.
# 11/11-es élezőgép adományozónak:
Saját példámból indultam ki,amit fel is vázoltam neked.
Nem amortizáltalak le ilyen drasztikusan,csupán feltételeztem,h nem töltöttél elég időt a géppel,és ezért nem úgy mentek a dolgok feléd.
Ha tudnád milyen gépeket láttam idáig,mikkel dolgoztam,és milyen hulladék anyagokból raktam össze a vizes köszörűmet,az általad felvázolt jókívánság magasan professzionális minőség ezekhez képest...
El is fogadnám az univerzális éleződet! :-)
Az a gáz ezzel az "otthoni használat" kifejezéssel, hogy teljesen megtévesztő. Két fogast meg három képet felrakni teljesen jó a 600W-os bolhapiaci, viharvert Bosch fúró, a csavarokat meg behajtom a jó anyagú csavarhúzómmal. Akkor van baj, amikor ilyen ezres nagyságrendű csavart kell belőni, és kéne a gyors töltés, az erős akku, az erős gép, a porállóság, ugyanúgy, mint ipari méretekben. Csak nem nap mint nap, hanem amikor beérett egy projekt. És itt még szó nincs fusiról. Szóval értitek: otthon ugyanúgy be tud figyelni egy-két napnyi ipari használat. Ezt a Parkside többek szerint megugorja (a fúróélezőről persze én se hallottam sok jót, nyilván műszaki érdeklődésű ember képes dacból pengévé válni fúróélezésben egy kettősköszörű+vizesbödön kombóval a kinyomtatott rávezető tananyag mellett, miután jó sok videót megnézett róla).
Nekem egyelőre összesen Parkside márkából egy csöpp kettős köszörűm van. Kemény 200W, bőven elég erős (csak port csinálsz a kőből, amikor már alig-alig, de lassulni kezd), csak valahogy irdatlan nehéz nyolcas nélkül beállítani a köveket, utána meg leszabályozni kb szakállnövesztés kategória, és nem lesz igazán jó. Magyarul: nem azért kicsi, mert precíziós, hanem mert anyagspórolós. Használható, nem megy tönkre, nehezen szerethető, de tényleg el lehet vele dolgozgatni a maga teljesítménytartományában, ha a jó mester megtette a magáét vele. Kb mint a százezer forintos elektromos gitár: rendesen be kell állítani (állíttatni), mert gyárilag hitvány a bundprofil, a felső híd, az oktávok, a húrkészlet... Kenőanyag semmi... :D Csak ez 7000 pénz volt, és hasznot hoz.
Még otthoni használatra sem alkalmas ipari hulladékok.
Csak a pénztelen idióták fényezik itt a gyakorin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!