Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Alu vezeték a falban, új...

Szgabor kérdése:

Alu vezeték a falban, új szerelvény kapcsai rézből, hogy kössem be?

Figyelt kérdés

Mi a teljesen szabályos, illetve a szükség esetén még elfogadható (de facto biztonságos) megoldás? Akartam venni erre szolgáló kötőt, de érdekes módon egyik boltban sem tartják... Hogy kötik akkor az alut? Hallottam olyat is, hogy érvéghüvelyt az alura, ez mennyire biztonságos? (Tudtommal tömör vezetékre nem szabályos - jól tudom?)

A hálózat modernizálása természetesen be van tervezve, de csak későbbre, egyelőre az aluval kell zöldágra vergődni.

2018. márc. 8. 16:40
 1/9 anonim ***** válasza:
2018. márc. 8. 17:24
 2/9 anonim ***** válasza:
Vajon milyen boltokban járhattál? Nálunk a kis falunk villanyos boltjában kaphat az előttem belinkelt dolog. Több féle méretű elosztású.
2018. márc. 8. 18:05
 3/9 anonim ***** válasza:

Nyugodtan kösd be nemfog semmi gond lenni.

Nálam 35 éve van így bekötve és semmi gond nincs vele.

2018. márc. 8. 19:54
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Csak vörösrèzzel nem köthető össze az alu. A sárgarèzzel igen.
2018. márc. 8. 20:04
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! A boltokkal kapcsolatban rosszul fogalmaztam, az általam felkeresett pár boltban nem volt (legalábbis az eladók szerint).

A sárgaréz-alu kombináció magas páratartalom mellett sem problémás?

Mivel az év nagy részében nincs a házban senki, de fogyasztás lesz (pl. távfelügyelet, jelenlétszimuláció), törekszem a lehető legnagyobb biztonságra.

2018. márc. 9. 14:25
 6/9 A kérdező kommentje:

Hoppá, idézet a belinkelt cucc leírásából:

"Csak azonos anyagú és keresztmetszetű vezetők összekötésére alkalmas."

2018. márc. 9. 14:45
 7/9 anonim ***** válasza:
Nemrég leírtam hogy 35 éve hibátlanúl működik a sárgarézbe bekötött alu vezetékkel a konnektorom is meg a kapcsolóim is. Ha ez nem elég meggyőző számodra akkor aggódjál még ezen a kérdésen. Sok sikert.
2018. márc. 9. 15:39
 8/9 anonim ***** válasza:
A sárgarézzel kötheted, hidd el egy villanyszerelőnek, mert ezt tanítják. csak a vörösrézzel tilos. Azért lehet sorkapocsba (csoki) is összekötni a vörösrezet és alut, mert az sárgaréz
2018. márc. 9. 18:51
 9/9 Krakuta válasza:
Paszta... Réz és aluhoz.. .
2018. jún. 20. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!